Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο «μαραθώνιος» δρόμος του καλοκαιριού και η αλλαγή σελίδας στη ΔΕΘ

Μοιραστειτε το

Οι ημερομηνίες – κλειδιά που θα κρίνουν την πορεία της χώρας μετά το Φθινόπωρο του 2022 θα είναι ο Ιούνιος αλλά και ο Σεπτέμβριος στην ΔΕΘ – Ποια είναι τα ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση;

Μέχρι το καλοκαίρι, όλες οι εκτιμήσεις είναι παρακινδυνευμένες. Και η έξοδος από την κρίση και τα διάφορα σενάρια που διακινούνται περί εκλογών. Αν δεν ξεπεραστούν οι αστάθμητοι παράγοντες της πανδημίας και της οικονομίας η χώρα δεν μπορεί να επιστρέψει σε συνθήκες θετικής ατζέντας και κανονικότητας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να τρέξει τους επόμενους μήνες με ταχύτητες του φωτός για να μειώσει περαιτέρω το έλλειμμα, αλλά και την έκταση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Το μεγάλο στοίχημα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η συρρίκνωση της απαιτούμενης δαπάνης για την κοινωνική πολιτική με παράλληλη αύξηση των εισοδημάτων. Αυτό ακριβώς εννοεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν επαναλαμβάνει συνεχώς ότι πρέπει να βλέπουμε τη «μεγάλη εικόνα». Να σταματήσει η Ελλάδα να είναι χώρα επιδομάτων και να γίνει χώρα βιώσιμης ανάπτυξης με αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Αν λυθεί αυτός ο γόρδιος δεσμός θα μπορέσει η χώρα να γυρίσει το 2023 σε πρωτογενή πλεονάσματα και να αλλάξει το κλίμα για την λεγόμενη μεσαία τάξη. Να υπάρξει δηλαδή αναδιανομή του πλούτου και όχι διαχείριση της φτώχειας όπως γίνεται μέχρι σήμερα λόγω των παραμέτρων της πανδημίας, της ενεργειακής ένδειας και των πληθωριστικών τάσεων.

Τον Απρίλιο, στο νέο μεσοπρόθεσμο, η κυβέρνηση πρέπει να είναι σε θέση να παρουσιάσει καλύτερη αναλογία του χρέους ως προς το ΑΕΠ σε σχέση με αυτή που έχει προϋπολογιστεί και αναπροσαρμογή προς τα πάνω του στόχου για το ΑΕΠ σε ονομαστικούς όρους και για το 2022. Οι μεγάλες επενδύσεις που έρχονται στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τα έσοδα από τον Τουρισμό έχουν τη δυναμική να δώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη δυνατότητα να πάει με άλλο αέρα στη ΔΕΘ.

Αυτά είναι τα ζητήματα που απασχολούν το κυβερνητικό επιτελείο και όχι τόσο οι ψαλίδες των δημοσκοπήσεων και η πρόθεση ψήφου. Το διακύβευμα των εκλογών όποτε κι αν γίνουν θα είναι αν η χώρα επέστρεψε σε συνθήκες κανονικότητας και όχι ποιος είναι πιο δεξιός, πιο αριστερός ή πιο κεντρώος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...