Ο κορονοϊός σαρώνει φυλακές και ΕΛ.ΑΣ., αλλά ο Χρυσοχοΐδης πανηγυρίζει

Μοιραστειτε το

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Να ωραιοποιήσει την κατάσταση παρότι καταγράφονται εκατοντάδες κρούσματα τόσο στους κόλπους της αστυνομίας όσο και στις φυλακές, με εκείνες των Διαβατών αλλά και της Λάρισας να αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα έλλειψης σχεδιασμού για κρατουμένους αλλά και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, επιχείρησε στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κληθείς να απαντήσει ενώπιον της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας και Δικαιοσύνης στις ανησυχίες που εξέφρασαν τόσο εκπρόσωποι αστυνομικών όσο και σωφρονιστικών υπαλλήλων για τις επιπτώσεις της πανδημίας, απάντησε ότι «έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της αστυνομικής οικογένειας και των κρατουμένων».

Την ίδια ώρα έκανε γνωστό πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 365 ενεργά κρούσματα στους κόλπους της αστυνομίας και πως σχεδόν άλλοι τόσοι βρίσκονται σε καραντίνα.

«Θέλω να μεταφέρω με τον πιο επίσημο τρόπο μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, την έντονη ανησυχία του αστυνομικού προσωπικού για τις τραγικές επιπτώσεις της πανδημίας στην αστυνομική μας οικογένεια. Ήδη θρηνούμε τον άδικο χαμό τριών αστυνομικών. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των αδικοχαμένων συναδέλφων μας, καθώς και σε κάθε οικογένεια η οποία έχει χάσει ένα ή περισσότερα αγαπημένα πρόσωπα», ανέφερε ο Γρηγόρης Γερακαράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Συντετριμμένος για τον θάνατο Υπαλλήλου Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης στη Λάρισα, δήλωσε ο Γιώργος Κωστίκας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, ο οποίος ενημερώθηκε για την απώλεια του συναδέλφου του, κατά τη διαδικασία ακρόασης. «Είμαι συντετριμμένος γιατί πριν από λίγο ενημερώθηκα ότι χάσαμε έναν συνάδελφο στη Λάρισα από τον κορονοϊό και είναι ο πρώτος νεκρός υπάλληλος σε καταστήματα κράτησης και θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου και στην οικογένεια και στους συναδέλφους», είπε ο κ. Κωστίκας.

Απαντώντας ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης είπε: «Έχουν γίνει, όχι μόνο όσα έπρεπε να γίνουν, αλλά και παραπάνω, σχετικά με την υγεία των κρατουμένων και των υπαλλήλων και κατορθώσαμε πραγματικά, να έχουμε τον ελάχιστο αριθμό κρατουμένων και τον ελάχιστο αριθμό υπαλλήλων με κρούσματα covid και αυτή τη στιγμή γίνονται μια σειρά από ενέργειες, όπως είναι τα τεστ του ΕΟΔΥ, σε καθημερινή βάση, γιατρός στη φυλακή να παρακολουθεί τους ασυμπτωματικούς, αλλά και αυτούς που έχουν νοσήσει ελαφρώς- σε ξεχωριστό βέβαια μέρος- υπάρχουν μια σειρά από αποφάσεις που βοηθούν τους κρατούμενους, επειδή υπάρχει lockdown, να επικοινωνούν με ηλεκτρονικό επισκεπτήριο με τους συγγενείς τους και επίσης, όπου επιτρέπονται τα φυσικά επισκεπτήρια, αυτά γίνονται με βάση πρωτόκολλα και οδηγίες των γιατρών».

Ειδικά για την κατάσταση στην ΕΛΑΣ είπε: «Είναι 365 οι αστυνομικοί αυτήν τη στιγμή που νοσούν και 364 οι οποίοι είναι σε καραντίνα επειδή ήρθαν σε επαφή με κρούσματα».

Μάλιστα εξέφρασε ικανοποίηση, γιατί όπως λέει πρόκειται για αποκλιμάκωση. «Αυτή είναι η πραγματικότητα και συνεπώς, αυτή η πραγματικότητα μας χαροποιεί, με την έννοια ότι, πριν από δύο εβδομάδες τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα και αυτή τη στιγμή έχουμε μια πολύ μεγάλη αποκλιμάκωση και πιστεύω, πολύ σύντομα θα μηδενίσουμε τα κρούσματα στην Αστυνομία, διότι τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί, επαναλαμβάνω, είναι πάρα πολύ αυστηρά».
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...