“Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις” – Έλληνες από τον χώρο του αθλητισμού που νόσησαν μιλούν στο enikos.gr

Μοιραστειτε το

του Κυριάκου Γεωργόπουλου

Αν και η Ελλάδα μετρά περισσότερους από 5.000 νεκρούς από τον κορονοϊό, υπάρχουν αρκετοί συμπατριώτες μας που αμφισβητούν την ύπαρξή του. Η αλήθεια είναι ότι ο ιός δεν κάνει διακρίσεις και δεν “χτυπά” μόνο ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα, αλλά και αθλητές που γυμνάζονται καθημερινά, προσέχουν τη διατροφή τους και βρίσκονται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Ένας από τους αθλητές υψηλού επιπέδου στη χώρα μας που νόσησαν από τον ιό είναι ο Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος μίλησε στο enikos.gr για την σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του.

“Όλα ξεκίνησαν στα μέσα Οκτωβρίου όταν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό συμπαίκτης μου Τέιλορ Χαντ”, υπογραμμίζει ο 40χρονος κεντρικός του Μίλωνα και προσθέτει: “Όλοι οι αθλητές κάναμε αμέσως τεστ. Το ίδιο βράδυ ένιωσα σημάδια κόπωσης και εξάντλησης. Το θερμόμετρο έδειξε δέκατα αλλά διατηρούσα την όσφρησή μου και τη γεύση μου οπότε ο νους μου δεν πήγε στο κακό.

“Την άλλη μέρα βγήκαν τα αποτελέσματα και διαπιστώθηκε πως ήμουν θετικός. Μου ήρθε κεραμίδα. Δεν το περίμενα. Από το πρωί που ξύπνησα ένιωσα μεγάλη εξάντληση. Πέρασε και η δεύτερη μέρα με 37,8 πυρετό αλλά από την τρίτη μέρα τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα. Στη συνέχεια ανέβασα 38,5 πυρετό αλλά εγώ αισθανόμουν πως ήμουν σε άλλο κόσμο με πονοκέφαλο και δύσπνοια. Δεν είχα ανεβάσει ποτέ πυρετό στη ζωή μου. Μόνο κάποια φορά όταν ήμουν 13 ετών πέρασα μία γρίπη αλλά δεν το θυμόμουν καθόλου. Και άλλη μία φορά με γαστρεντερίτιδα. Αυτό ήταν όλο. Δεν το πίστευα το πόσο άσχημα ένιωθα”.

Στο “Σωτηρία” κατάλαβα τι περνούν όσοι πεθαίνουν – Είναι μαρτυρικό

Ο Ανδρέας Ανδρεάδης ανησύχησε από την κατάσταση της υγείας του και πήγε στο νοσοκομείο Σωτηρία προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς: “Αισθανόμουν κόπωση και δυσκολία στην αναπνοή. Μιλούσα από την πρώτη στιγμή με φίλο γιατρό από την Αλεξανδρούπολη και μου είπε να είμαι ψύχραιμος, να τρώω καλά και να παίρνω βιταμίνες, αντιπυρετικά και καθόλου αντιβίωση. Πήγα στο νοσοκομείο Σωτηρία. Ο πυρετός παρέμενε στο 38,5 και δε μπορούσα ούτε να περπατήσω. Εκεί κατάλαβα τι περνούν όσοι πεθαίνουν από κορονοϊό. Μένουν από οξυγόνο. Είναι μαρτυρικό.

“Οι γιατροί μου είπαν πως είμαι στο όριο για να κάνω εισαγωγή. Μου είπαν πως πρέπει να το παλέψω και να έχω καλή ψυχολογία. Εκεί ανησύχησα πολύ. Έβλεπα τον οργανισμό μου να επιβαρύνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Ηρέμησα, πήγα σπίτι και έμεινα στο κρεβάτι. Έτσι και αλλιώς δε μπορούσα ούτε να περπατήσω. Ζαλιζόμουν, είχαν πυρετό και ανέπνεα με δυσκολία”.

Το μήνυμα που στέλνει

Ο 40χρονος άσος του Μίλωνα απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, δεδομένου ότι ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις

“Ήταν μαρτυρικό αυτό που βίωσα και θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους να είναι προσεκτικοί”, τονίζει ο Ανδρέας Ανδρεάδης και καταλήγει: “Αν το πέρασα εγώ έτσι που ήμουν σε μία περίοδο που βρισκόμουν καλά προετοιμασμένος φανταστείτε τι έχει να γίνει με κάποιον που έχει μέτρια φυσική κατάσταση”.

Αλέκος Λεώνης: Έχασα 10 κιλά και μιλούσα σαν 90χρονος

Για τη σκληρή “μάχη” που έδωσε με τον κορονοϊό μίλησε στο enikos.gr και ο Αλέκος Λεώνης, ένας από τους κορυφαίους προπονητές βόλεϊ στη χώρα μας.

“Πραγματικά ήμουν άτυχος. Όταν κόλλησα εγώ τον ιό, στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν μόνο 8 με 10 κρούσματα την ημέρα. Μόνο εγώ κόλλησα τον ιό σε μια βόλτα που κάναμε μια ηλιόλουστη μέρα στη Θεσσαλονίκη για να πιούμε ένα ουζάκι. Κρατούσαμε μάλιστα τις αποστάσεις και συζητούσαμε για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Θεωρώ όμως και τυχερό τον εαυτό μου διότι βλέπω τη γίνεται τώρα. Είμαι από αυτούς που πίστευα από την πρώτη στιγμή τη σοβαρότητα της κατάστασης με τον covid-19 και προσωπικά λάμβανα τα μέτρα μου. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να κολλήσω κορονοϊό, μάλιστα δέχτηκα και πρόταση για να επιστρέψω στην προπονητική και το σκεφτόμουν αλλά στη ζωή δεν έρχονται πάντα όπως τα υπολογίζεις”, τονίζει ο Αλέκος Λεώνης και προσθέτει:

“Όλα ξεκίνησαν στις 26 Σεπτεμβρίου οπότε και διαγνώσθηκα θετικός στον ιό. Δέκα μέρες πέρασα πολύ δύσκολα. Είχα 38,5 πυρετό και ήμουν συνέχεια με αντιπυρετικά. Δε μπορούσα να αναπνεύσω. Αισθανόμουν λες και περνάει τρένο από πάνω μου. Δεν περίμενα πως θα ζήσω τέτοιες καταστάσεις. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειας μου έχασα 10 κιλά και η φωνή μου έβγαινε με δυσκολία. Με όσους μιλούσα στο τηλέφωνο μου έλεγαν πως η φωνή μου ήταν σαν να ήμουν 90χρονος”.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...