Ο Καραγκιόζης στην Ελληνική μυθολογία -Η σχέση του με τον Θησέα | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Μοιραστειτε το

Με μεγάλη σκηνή 5 μέτρων, με δερμάτινες και χάρτινες σκαλιστές φιγούρες, με περίτεχνα σκαλιστά και έγχρωμα σκηνικά, χρησιμοποιώντας ευρηματικά οπτικά και ακουστικά τεχνάσματα ο Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής, φέρνει τον Καραγκιόζη στο διαδίκτυο.

Ο ξεχωριστός Καραγκιοζοπαίχτης, Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής, γεμάτος ενέργεια, κέφι και έμπνευση αντιλαμβανόμενος τη δυσκολία της άμεσης επαφής και αφουγκραζόμενος την ανάγκη του κοινού για επικοινωνία, μεταφέρει την παράγκα του Καραγκιόζη διαδικτυακά ΕΔΩ. Με μέλημά του τον λόγο του Καραγκιόζη ο «παντρεύει» τις σκιές με τη μυθοπλασία και παρουσιάζει δυο σπάνιες και ξεχωριστές «μυθικές» παραστάσεις, «ταξιδεύοντας» μικρούς και μεγάλους στην ελληνική μυθολογία, μέσα από τον εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό και σατυρικό τους χαρακτήρα.

καραγκιοζης
Oι δερμάτινες φιγούρες καραγκιόζη του Κωνσταντίνου Κουτσουμπλή

O Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής «παντρεύει» τον Καραγκιόζη με τη μυθολογία με δύο ξεχωριστές παραστάσεις. 6-7 και 13-14 Φεβρουαρίου (11:00 π.μ. & 18:00 μ.μ.) παρουσιάζει την παράσταση «Θησέας και Μινώταυρος» και 20-21 και 27-28 Φεβρουαρίου (11:00 π.μ. & 18:00 μ.μ.) « Περσέας και Ανδρομέδα».

Η καλλιτεχνική εταιρία art ensemble δίνει την ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό να παρακολουθήσει την παράσταση στην τιμή των 6 ευρώ. Η μαγνητοσκόπηση είναι υψηλής ανάλυσης και πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Άλφα Ληναίος – Φωτίου».

Πίσω από τη σκηνή σε όλους τους ρόλους (φωνές & μιμήσεις): Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής / Χειρισμός – Κίνηση Φιγούρων (με αλφαβητική σειρά):
Ορφέας Καλλιντζής, Μιχάλης Καντήλωρος, Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής
Δημήτρης Μπερέκος, Μάνος Παπαδόπουλος / Κατασκευή φιγούρων & σκηνικών (με αλφαβητική σειρά): Βάγγος Κορφιάτης, Τάσος Κούζης-Κούζαρος
Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής, Δημήτρης Μπερέκος, Χαράλαμπος Ρουμελιώτης
Νικόλας Τζιβελέκης / Κάμερα – Μοντάζ: Γιάννης Μπερερής (Gizmo)
Ηχοληψία: Κωστής Κοπανάς / Διάρκεια: 60′

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Πηγή
Author: NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα