Ο ισπανόφωνος γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνιας υπουργός Υγείας του Μπάιντεν

Μοιραστειτε το

Χαβιέρ Μπεσέρα

AP Photo/Don Thompson

Τον Χαβιέρ Μπεσέρα, γενικό εισαγγελέα της Καλιφόρνιας, θα διορίσει υπουργό Υγείας ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που συγκροτεί το επιτελείο του κατά πανδημίας. Η απόφαση εντάσσεται στον στόχο του να στελεχώσει το υπουργικό του συμβούλιο με πρόσωπα από όλες τις κοινωνικές και φυλετικές ομάδες στη χώρα.

Ο Μπεσέρα ήταν βουλευτής των Δημοκρατικών από το 1993 έως το 2017 και στη συνέχεια επέστρεψε στη γενέτειρά του για να γίνει γενικός εισαγγελέας. Στη θέση αυτή διαδέχθηκε τη νεοεκλεγείσα αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις.

Το έργο του 62χρονου Μπεσέρα, που είχε στηρίξει το πρόγραμμα Affordable Care-Act για την υγειονομική περίθαλψη του Μπαράκ Ομπάμα, θα είναι να θέσει υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 281.000 άνθρωποι στη χώρα και τα κρούσματα είναι . Θα πρέπει μεταξύ άλλων να οργανώσει την τιτάνια προσπάθεια εμβολιασμού των Αμερικανών εναντίον του ιού.

Ο Μπεσέρα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην έγκριση αυτού του νόμου-ορόσημο Affordable Care-Act όταν ήταν στο Κογκρέσο και ως γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνιας ηγείται 20 πολιτειών που υπερασπίζονται το πρόγραμμα περισσότερο γνωστό ως Obamacare, περιλαμβανομένης και μιας υπόθεσης ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου τον περασμένο μήνα.

Το υπόλοιπο επιτελείο για την υγεία του Τζο Μπάιντεν αναμένεται να περιλαμβάνει τη Ροσέλ Βαλένσκι, επικεφαλής λοιμωξιολόγο στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, που αναμένεται να αναλάβει επικεφαλής των Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων, και τον Άντονι Φάουτσι, τον διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών και μέλος της ομάδας κρούσης για τον κορονοϊό του νυν προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, από τον οποίο ζήτησε να παραμείνει επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος.

Επίσης, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ έχει διορίσει τον Τζεφ Ζάιεντς, οικονομικό σύμβουλο που έχει επαινεθεί για τις διευθυντικές ικανότητές του, ως “τσάρο” του κορονοϊού προκειμένου να εποπτεύσει μια πρωτόγνωρη επιχείρηση διανομής εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων ενός νέου εμβολίου, συντονίζοντας τις προσπάθειες πολλών ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Ο Βιβέκ Μούρτι, γιατρός, πρώην επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, που διακρίθηκε τους τελευταίους μήνες ως επικεφαλής της συμβουλευτικής ομάδας του Μπάιντεν για την πανδημία, αναμένεται να επανέλθει για μια δεύτερη θητεία ως ανώτατος ιατρικός αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...