Ο Ερντογάν στο τέλος θα στείλει στα δικαστήρια τον Τραμπ

Μοιραστειτε το

Είναι βουνό, μεγαλύτερο από το Έβερεστ, τα προβλήματα για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Το εκλογικό αποτέλεσμα του δημιούργησε ψυχολογικό θέμα, το οποίο φάνηκε και στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

Κοντά σε όσα τον ταλανίζουν λόγω της εκλογικής ήττας, που τον ταπείνωσε στους οπαδούς του, έχει να αντιμετωπίσει και τα δικαστήρια για την υπόθεση της αμαρτωλής τουρκικής τράπεζας HalkBank.

Το Σάββατο το πρωί μας έδωσαν δύο μόνο ειδήσεις από το Λευκό Οίκο, που δεν νομίζω ότι έχουν κάποια πολιτική σημασία.

Άρχισε ο στολισμός για τα Χριστούγεννα και ο Πρόεδρος Τραμπ με τη συνοδεία του αναχώρησαν από το Λευκό Οίκο, προς τη γνωστή κατεύθυνση: το γήπεδο του γκολφ στο πολυτελές ξενοδοχείο του στη Βιρτζίνια.

Παίζοντας θα σκεφθεί ξανά τις επόμενες κινήσεις του, αν και συνεχίζει να βρίσκεται σε απόλυτη άρνηση. Έχει πείσει τον εαυτό του ότι στις προεδρικές εκλογές έγινε νοθεία. Ομιλεί καθημερινά για «εκλογική απάτη», η οποία δεν έχει αποδειχθεί μέχρι της στιγμής, όπως συμφωνούν και γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Απ’ εκεί και πέρα ο Πρόεδρος Τραμπ περιγράφεται θυμωμένος, καθώς χάνει τη μία μετά την άλλη τις μάχες που δίνει στα δικαστήρια των πολιτειών. Ο δικηγόρος Ρούντι Τζουλιάνι, που λαμβάνει για τις υπηρεσίες του 20 χιλιάδες δολάρια την ημέρα συν τα έξοδα, αποδεικνύεται λίγος για να φέρει εις πέρας μία πολύ σοβαρή υπόθεση, που αφορά την μετά μανίας επιθυμία του νυν Προέδρου να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία.

Είναι και πολύ εκνευρισμένος διότι οι παρανομίες του προέδρου της Τουρκίας, του ισλαμο-εθνικιστή Ταγίπ Ερντογάν αγγίζουν και τον ίδιο.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Απέτυχαν μέχρι σήμερα και οι παρεμβάσεις του σε συγκεκριμένους πολιτικούς, συγκεκριμένων πολιτειών για να μην επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα των εκλογών και να στείλουν εκλέκτορες που υποστηρίζουν τον ίδιο. Αυτό που απαιτεί παραβιάζει όλες τις αρχές της Δημοκρατίας και ο καθένας το καταλαβαίνει. Πρόκειται για συνταγματικό πραξικόπημα.

Απ’ εκεί και πέρα, θα συνεχίσει να αρνείται τη νίκη του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν μέχρι το τέλος και σύμφωνα με πληροφορίες αποκάλυψε σε συνεργάτες του ότι υπό τις σημερινές συνθήκες δεν θα λάβει μέρος στην ορκωμοσία του κ. Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου 2021, διότι δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα.

Αν υλοποιήσει την απειλή του θα είναι ο δεύτερος Πρόεδρος στην ιστορία της Αμερικής που δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του. Η πιθανή απουσία του κ. Τραμπ, δεν σημαίνει τίποτα για το καθεστώς του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα ορκιστεί κανονικά ως ο νέος πρόεδρος της Αμερικής. Θα παραμείνει όμως ένα μελανό σημείο στην προεδρική ιστορία του ίδιου του κ. Τραμπ.

Ο νυν πρόεδρος είναι εκνευρισμένος και για άλλους λόγους, για γεγονότα που αναμένει ότι θα συμβούν μετά την αποχώρηση του από το Λευκό Οίκο. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Μπάιντεν έχει ενημερώσει τους συνεργάτες του ότι δεν τον ενδιαφέρει να σύρει στα δικαστήρια τον κ. Τραμπ, κάποιες άλλες υποθέσεις τον κυνηγούν ήδη από τώρα. Φαίνεται ότι έχει παρανομήσει για διάφορες περιπτώσεις εσωτερικού και εξωτερικού ενδιαφέροντος. Π.χ., η υπόθεση της τουρκικής τράπεζας, της HalkBank είναι εξαιρετικά σοβαρή, διότι θα μπορούσε να παρασύρει εκτός από τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η απαγγελία κατηγοριών στον πρόεδρο της Τουρκίας και στον γαμπρό του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, θεωρείται σίγουρη, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη. Μπορεί να πάρει η μπόρα και άλλα μέλη της διεφθαρμένης προεδρικής οικογένειας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τραμπ θα μπορούσε να κατηγορηθεί για παρέμβαση στη δικαιοσύνη υπέρ μίας ξένης εταιρείας, της HalkBank, η οποία παραβίασε τους αμερικανικούς νόμους και επίσης το αμερικανικό εμπάργκο εναντίον του Ιράν. Αποδεδειγμένα ο κ. Τραμπ έχει ζητήσει από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών να διασώσουν την τουρκική τράπεζα, η οποία αποτελεί την προσωπική τράπεζα της οικογένειας του Ερντογάν. Η πράξη του κ. Τραμπ τιμωρείται από τα αμερικανικά δικαστήρια. Έχουν ήδη κατατεθεί σχετικά έγγραφα στην Εισαγγελία της Νέας Υόρκης.

Εάν δεν είχε παρέμβει ο πρόεδρος Τραμπ, η αμερικανική Δικαιοσύνη, θα είχε ήδη κατηγορήσει τον Ερντογάν, τη σύζυγό του Εμινέ, τον γιό τους Μπιλάλ και τον γαμπρό τους Αλμπαϊράκ.

Για το θέμα ξεκίνησε μία συζήτηση στην Αμερική, διότι αρκετοί θεωρούν αδικαιολόγητη τη συμπεριφορά του κ. Τραμπ έναντι του Ερντογάν, ο οποίος αποδεικνύεται ότι έκανε ότι ήθελε στο Λευκό Οίκο, σε ότι αφορά τα ζητήματα που ενδιαφέρουν την Τουρκία.

Η λύση του μυστηρίου βρίσκεται στις τοποθετήσεις πρώην συνεργατών του κ. Τραμπ, όπως ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου. Έβγαζε λεφτά ο Αμερικανός Πρόεδρος από αυτή τη σχέση. Η απόδειξη από το δικαστήριο θα τον οδηγήσει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ κ. ΤΡΑΜΠ: Συνεχίζουν να βρίζουν και να πιστεύουν σε ψεκασμένες θεωρίες, ότι οι Δημοκρατικοί του έκλεψαν τη νίκη. Αν φέρουν αποδείξεις θα διαμαρτυρηθούμε και εμείς μαζί τους. Αλλά τόσοι δικηγόροι, οι καλύτεροι στην Αμερική, δεν βρήκαν μέχρι στιγμής τίποτα. Ο Τζουλιάνι ψάχνει ακόμα τους …νεκρούς, και τον …Τσάβες στη Βενεζουέλα. Όσον αφορά τον άκρατο φιλοτουρκισμό του κ. Τραμπ, οι ελληνικής καταγωγής οπαδοί του σιωπούν. Ας το ομολογήσουν ανοικτά: Δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα και η Κύπρος, και ας κάνουν τους σούπερ πατριώτες. Όσον αφορά τον Τζο Μπάιντεν, και επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, ας το επαναλάβω: Δεν θα στείλει τον Έκτο Στόλο απέναντι στον τουρκικό στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ. Αλλά θα ασχοληθεί με τον Ερντογάν. Έχουν παλιούς λογαριασμούς…

Πηγή: Hellasjournal 

Πηγή
Author: editor02

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...