«Ο επικίνδυνος Μητσοτάκης»: Το αφήγημα του Τσίπρα ενόψει εκλογών

Μοιραστειτε το

Να καταστήσει τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως παράγοντα αστάθειας και «επικίνδυνο» για τη χώρα και τους πολίτες, θα επιχειρήσει ο Αλέξης Τσίπρας στον δρόμο προς τις κάλπες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να χρεώσει προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό τα όσα αρνητικά θεωρεί ότι διαδραματίζονται σε όλα τα πεδία, με στόχο να επιταχύνει τη -φυσική λόγω εξουσίας- φθορά του.

Καλώς ή κακώς, η πολιτική σύγκρουση δεν περιορίζεται μόνο στα προγράμματα των κομμάτων. Σε πολύ μεγάλο βαθμό συντελείται και σε επίπεδο προσώπων. Και κατά βάση ανάμεσα στους επικεφαλής των δύο μεγάλων κομμάτων. Επομένως, η προσπάθεια να επιτευχθεί η προσωπική φθορά του αντιπάλου, καθίσταται επιτακτική. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τον εν ενεργεία πρωθυπουργό.

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς το βίωσε την περίοδο που βρέθηκε στην εξουσία. Σήμερα, φαίνεται ότι σκοπεύει να «πληρώσει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη με το ίδιο νόμισμα. Όχι βέβαια με χτυπήματα κάτω από τη «μέση». Αλλά με την μεταφορά των αποτυχιών που έχει καταγράψει η κυβέρνηση του, στο πρόσωπο του.

Με απλά λόγια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρίχνει ενόψει εκλογών το σύνθημα «ο επικίνδυνος Μητσοτάκης». «Επικίνδυνος» για τα εθνικά συμφέροντα, λόγω της «ΙΧ εξωτερικής πολιτικής που ασκεί». «Επικίνδυνος» για την κοινωνική συνοχή, καθώς ευθύνεται για την έκταση που λαμβάνει η ακρίβεια στην Ελλάδα. «Επικίνδυνος» για την ίδια τη Δημοκρατία, καθώς παρουσιάζει «καθεστωτική συμπεριφορά».

Την παραπάνω τακτική την ξεδίπλωσε πλήρως, χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του OPEN. Έκανε λόγο για «Βατερλώ» της ελληνικής διπλωματίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, παρότι, όπως είπε, τα έδωσε όλα στους αμερικάνους. Γιατί ασκεί μία «επικίνδυνη, ΙΧ, εξωτερική πολιτική», που επέφερε μια «δεινή διπλωματική ήττα». Και για όλα αυτά, ευθύνεται προσωπικά ο πρωθυπουργός.

Όπως ευθύνεται, κατά τη γνώμη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και για την κατάσταση που δημιουργείται στο εσωτερικό της χώρας εξαιτίας της ακρίβειας. «Ο ενεργειακός πληθωρισμός στην ΕΕ είναι 39% στην Ελλάδα 62%. Αυτή η διαφορά είναι η ακρίβεια Μητσοτάκη», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό και έμμεση στήριξη των καρτέλ της ενέργειας και των καυσίμων, προκειμένου να πλουτίζουν στις πλάτες των πολιτών.

Τα ίδια έχει υποστηρίξει και για τα δύο χρόνια της πανδημίας, όπου του χρεώνει την ευθύνη για τους περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο που σημειώθηκαν στη χώρα μας. Και σε αυτό το πεδίο του καταλογίζει πολιτικές ευθύνες, καθώς δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ, δεν έλαβε μέτρα στους χώρους υπερμετάδοσης του ιού (ΜΜΜ, σχολεία, μεγάλους χώρους εργασίας) και δεν έριξε στη μάχη τον ιδιωτικό τομέα Υγείας.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τα παραπάνω, ο Αλέξης Τσίπρας «στοχεύει» κατευθείαν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιχειρώντας να του χρεώσει πολιτικά όλες τις ευθύνες για τις αποτυχίες που θεωρεί ότι είχε αυτά τα τρία χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...