Ο Ελληνισμός στηρίζει την Αρμενία, ενάντια στους δολοφόνους ισλαμιστές – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Στο πλευρό της Αρμενίας σύσσωμος ο ελληνισμός, γιατί μας ενώνουν τα εγκλήματα των Τούρκων εις βάρος μας. Ο δορυφόρος της Άγκυρας, το Αζερμπαϊτζάν ένας ακόμη διεθνής τρομοκράτης επιτέθηκε στην αυτόνομη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μια περιοχή που την κατοικούν Αρμένιοι.

Οι Αζέροι εξαπέλυσαν για μια ακόμη φορά μια βίαιη επίθεση με την Άγκυρα να δηλώνει έτοιμη να συνδράμει στρατιωτικά. Έτοιμοι για ένα ακόμη έγκλημα κατά του Αρμενικού λαού.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να διασφαλίσει ότι η Τουρκία δεν θα εμπλακεί στη διαμάχη της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν. Ο Πασινιάν τόνισε ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για τον νότιο Καύκασο και τις γειτονικές περιοχές. Επιπλέον, ο Αρμένιος πρωθυπουργός είπε ότι το Αζερμπαϊτζάν «κήρυξε τον πόλεμο» στον λαό της Αρμενίας. «Το απολυταρχικό καθεστώς (του Αζερμπαϊτζάν) κήρυξε και πάλι τον πόλεμο στον λαό της Αρμενίας», δήλωσε ο Πασινιάν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής παρέμβασής του, εκτιμώντας πως το Μπακού και το Ερεβάν βρίσκονται στα πρόθυρα ενός «πολέμου μεγάλης κλίμακας» που θα μπορούσε να έχει «απρόβλεπτες συνέπειες» και θα επεκταθεί εκτός του Καυκάσου.

Η Ελλάδα οφείλει να πάρει επίσημα ξεκάθαρη θέση κατά της επιθετικότητας των Αζέρων και να καταγγείλει το ρόλο της Άγκυρας. Οι αδερφοί Αρμένιοι αποτελούν στρατηγικό σύμμαχο των Ελλήνων και η μακροχρόνια κοινή διαδρομή βαμένη με αίμα και αγώνες, έχει σφυρηλατήσει τους δεσμούς των δυο λαών.

Σε κάθε εθνικό ζήτημα η Αρμενία είναι στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου. Όλοι οι Έλληνες ενώνουμε τις φωνές μας και στηρίζουμε έμπρακτα τον Αρμενικό λαό.

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες σε όλη τη γραμμή επαφής των δύο χωρών, με την Αρμενία να δηλώνει ότι σχεδιάζει να εξετάσει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Νικόλ Πασινιάν. «Ναι, θα έπρεπε να εξετάσουμε το ζήτημα της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Αρτσάχ (σ.σ. όπως αυτοαποκαλείται από το 2017 η μη διεθνώς αναγνωρισμένη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ). Αυτό το θέμα είναι στην ατζέντα μας. Πρέπει να το συζητήσουμε πολύ σοβαρά. Εξετάζουμε όλα τα σενάρια των πιθανών εξελίξεων», είπε απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο.

Ο Πασινιάν είπε ότι ένοπλες συγκρούσεις αναφέρονται κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής επαφής. «Τόσο εμείς όσο και ο εχθρός μας έχουμε σοβαρές απώλειες», πρόσθεσε.

Η κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ κλιμακώθηκε νωρίτερα σήμερα, όταν το Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι οι θέσεις του δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από την Αρμενία. Το Γερεβάν από την πλευρά του λέει ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ενορχήστρωσε μια επίθεση εναντίον του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και ότι ορισμένες κοινότητες της περιοχής αυτής, συμπεριλαμβανομένου και του διοικητικού κέντρου του, του Στεπανακέρτ, βομβαρδίστηκαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Και οι δύο πλευρές ανέφεραν ότι έχουν απώλειες, όχι μόνο στρατιωτών αλλά και αμάχων. Έχουν επίσης κηρύξει στρατιωτικό νόμο.

16 στρατιώτες σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν

Η περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανακοίνωσε σήμερα πως 16 στρατιώτες του σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των αρμενικών και αζερικών δυνάμεων για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για αστάθεια στον νότιο Καύκασο, έναν διάδρομο για τους αγωγούς που μεταφέρουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις παγκόσμιες αγορές.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα