Ο Δήμος Μουζακίου θρηνεί τον Μητροπολίτη Καστοριάς – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Συλληπητήρια Δημάρχου Μουζακίου για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Καστοριάς, Σεραφείμ, με καταγωγή από την θεσσαλική πόλη

Θλίψη στις τάξεις της Εκκλησίας από την είδηση της κοίμησης του Μητροπολίτη Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό στις αρχές Δεκεμβρίου. Ο 61χρονος Μητροπολίτης είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο και πριν από μία εβδομάδα κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του από τους θεράποντες ιατρούς του.

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ (κατά κόσμον Ιωάννης Παπακώστας) γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσας και φοίτησε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική όπου αποφοίτησε το 1983.

Μαζί με την Εκκλησία και την κοινωνία της Καστοριάς θρηνεί και ο Δήμος Μουζακίου την απώλεια του σεβαστού Ιεράρχη.

Σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης ανέφερε:

΅Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την κοίμηση του Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ (κατά κόσμον Ιωάννη Παπακώστα), προς τον λαό και τον κλήρο της Εκκλησίας. Ο τόπος μας θρηνεί την απώλεια ενός άξιου Ποιμενάρχη που υπηρέτησε το ποίμνιό του με ταπεινότητα και αγάπη και υπήρξε άοκνος εργάτης της Ορθοδοξίας, με σπουδαίο πνευματικό και κοινωνικό έργο. Η απώλεια του είναι οδυνηρή για τον τόπο και ειδικά για την ιδιαίτερη πατρίδα του το Αγναντερό, του Δήμου Μουζακίου. Η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα πένθους για όλους μας. Αιωνία του η μνήμη!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίτημα Δημάρχου Μουζακίου στο ΥΠΕΣ για νέα χρηματοδότηση προς αποκατάσταση ζημιών από τον «ΙΑΝΟ»

Δήμος Μουζακίου: Αρνητικά όλα τα rapid tests στη ΔΕ Παμίσου και στο Κ.Υ. Μουζακίου

Σε τροχιά ηλεκτροκίνησης ο Δήμος Μουζακίου

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα