Ο δήμαρχος Ωρωπού, οι πιτσιρικάδες και το skate park – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Μέσα από μια ανθρώπινη στιγμή που καταγράφεται από την ανάρτηση του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη ,αναδεικνύεται ένα πρόβλημα των μικρών δημοτών που μπορεί να μην έχουν δικαίωμα ψήφου αλλά είναι ισότιμα μέλη της τοπικής κοινωνίας και οφείλει κάθε δημοτική αρχή να τα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και να αφουγκράζεται τις ανησυχίες τους και να δίνει λύσεις στα μικρά αλλά σημαντικά προβλήματα τους.

Αυτό το μήνυμα στέλνει με τον τρόπο του ο δήμαρχος Ωρωπού που με ευαισθησία προσέγγισε μια έκκληση των μικρών στα Νέα Παλάτια Ωρωπού και δεσμεύτηκε να την πραγματοποιήσει.

Αναλυτικά στην ανάρτηση του ο Γιώργος Γιασημάκης μας εξιστορεί:

«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, μια υπέροχη ανθρώπινη στιγμή, που μου συνέβη χθες το απόγευμα στην Πλατεία Ηρώων στα Νέα Παλάτια.

Κάθισα για λίγο σε ένα παγκάκι της πλατείας παρακολουθώντας μια παρέα παιδιών που έπαιζαν με τα πατίνια τους.

Κάποια στιγμή ένα μέλος της παρέας με πλησίασε με αποφασιστικό βήμα και χωρίς να δείχνει τον παραμικρό δισταγμό, με καλησπέρισε και μου ζήτησε την άδεια, με μια απίστευτη ευγένεια, να μου ζητήσει κάτι.
Εννοείτε πως τον προέτρεψα να το κάνει.

Με λένε Παναγιώτη μου είπε και είμαι γιος του Κ……….. Ερχόμαστε εδώ με την παρέα μου κάθε απόγευμα και παίζουμε. Όμως θα θέλαμε αν μπορείτε να μας φτιάξετε ένα skate park, έτσι ώστε να μπορούμε να παίζουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια και να έχει και το παιχνίδι μας μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Ταυτόχρονα είχε πλησιάζει και η υπόλοιπη παρέα του και μάλιστα με έναν φανταστικό τρόπο, γεμάτο παιδική αφέλεια, αλλά και αυξημένη πνευματική ικανότητα, μου περιέγραψαν ακόμα και τον τρόπο και τα υλικά κατασκευής που φαντάζονται και που θα τους ικανοποιούσαν.
Ένοιωσα πραγματικά γεμάτος, χάρηκα με την καρδιά μου, το ότι τα μικρά παιδιά έρχονται με θάρρος και ζητούν αυτά που θέλουν και ενθουσιάστηκα πραγματικά με την ιδέα πραγματοποίησης του πανέμορφου σχεδίου τους.

Είναι οι στιγμές που η καθημερινότητα και οι πεζές της δυσκολίες μπαίνουν στην άκρη και η ανθρωπιά και η παιδικότητα παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Είναι οι στιγμές που η αξία της ίδιας μας της ζωής μπαίνει σε πρώτο πλάνο και η παιδική αθωότητα γίνεται ο οδηγός για τα όσα μπορούμε πραγματικά να πετύχουμε, αρκεί να είμαστε ενωμένοι, περισσότερο αθώοι, περισσότερο «παιδιά».

Ευχαριστώ Παναγιώτη εσένα και την όμορφη παρέα σου, που με «πήρατε» μαζί σας, έστω και για λίγο, σε ένα πανέμορφο παιδικό όνειρο.

Εύχομαι και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος του!!!!!»

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα