Ο Γ. Βουλγαράκης επισήμανε το πρόβλημα με τη διατίμηση των μοριακών τεστ: Η τιμή τους δεν περιλαμβάνει τη δειγματοληψία | newsbreak

Μοιραστειτε το

Πουθενά, μέχρι στιγμής, δεν ισχύουν οι τιμές που ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και ψήφισε η κυβέρνηση για τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Με αφορμή σχετική παρατήρηση για τις τιμές των τεστ που έκανε ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, επιχειρήσαμε ρεπορτάζ σε διαγνωστικά κέντρα, για να δούμε εάν έχει δίκιο. Πουθενά, λοιπόν, δεν ισχύουν οι τιμές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και ήταν τα 10 ευρώ για τα ταχείας διεξαγωγής τεστ και τα 40 ευρώ για τα μοριακά.

Η πραγματικότητα στα πάσης φύσεως ιατρικά κέντρα είναι πολύ διαφορετική και οι τιμές στα ύψη!

«Η είσοδος στο θέατρο δωρεάν, η έξοδος δραχμές 100», έλεγε η Ρένα Βλαχοπούλου στις παλιές, ασπρόμαυρες, ελληνικές ταινίες…

Κάπως έτσι έγινε και με τα τεστ για τον κορωνοϊό.

Υποτίθεται ότι, λόγω έκρηξης του κόστους, η διακύμανση ήταν από 70 έως και 100 ευρώ, επιβλήθηκε διατίμηση. Η τιμή ορίστηκε στα 40 ευρώ. Πολύ σωστή απόφαση. Άλλωστε, σε περιόδους κρίσης το κράτος πρέπει να παίζει τον ρόλο του (το περιέγραψε και ο Κέινς πολλά χρόνια πριν).

Έλα, όμως, που τελικά η απόφαση θυμίζει Βλαχοπούλου…

«Το τεστ κοστίζει 40 και η δειγματοληψία 20, σύνολο 60», λέει επισημαίνοντας το πρόβλημα ο Γιώργος Βουλγαράκης, και δυστυχώς έτσι είναι.

Μάλιστα, σε αρκετά διαγνωστικά κέντρα, η τιμή υπερβαίνει κατά πολύ τα 60 ευρώ. Το επιχείρημά τους, μάλιστα, είναι ότι με 40 ευρώ, που ορίστηκε η διατίμηση στα μοριακά τεστ, δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί το κόστος των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεσή τους.

Μήπως, εκτός από τις διατιμήσεις, χρειάζονται και ελεγκτικοί μηχανισμοί;

Γιατί, εάν γίνει το ίδιο και με το εμβόλιο, παρότι λέγεται ότι θα δοθεί δωρεάν, τότε τον κορωνοϊό θα τον πληρώνουμε σαν να είναι «ο κούκος αηδόνι» για καιρό ακόμη…

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα