Ο “Βιασμός της Δημοκρατίας”: Ο Πρόεδρος Τραμπ υπόσχεται “κόλαση” την ημέρα των Φώτων…

Μοιραστειτε το

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν το βάζει κάτω. Συνεχίζει να πιστεύει ότι κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020 και επαναλαμβάνει μέχρι και σήμερα, και επιμένει να ομιλεί για νοθεία και εκλογική απάτη. Υποστηρίζει ότι στις 20 Ιανουαρίου αυτός θα ορκιστεί Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Όχι ο εκλεγμένος Τζο Μπάιντεν.

Στις 6 Ιανουαρίου, ημέρα των Φώτων της Ορθοδοξίας, ο κ. Τραμπ κάλεσε τους οπαδούς του να μαζευτούν μαζικά στην Ουάσιγκτον και να διαδηλώσουν εναντίον της «νοθείας».

Αναμένεται να συρρεύσουν χιλιάδες φανατικοί στην αμερικανική πρωτεύουσα, στην πραγματικότητα για να εκφοβίσουν όσους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες αποδέχθηκαν τα εκλογικά αποτελέσματα και αναγνώρισαν ήδη τη νίκη του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Αυτή τη στιγμή όλο το «μπούλιγκ» του κ. Τραμπ και των οπαδών του κατευθύνεται στην ρεπουμπλικανική ηγεσία στο Κογκρέσο. Απαιτεί από τους βουλευτές και τους γερουσιαστές να μην επιτρέψουν την επικύρωση του αποτελέσματος των εκλογών. Στόχος είναι και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος -σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο- πρέπει να μην επικυρώσει το αποτέλεσμα.

Όμως, μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου η αίσθηση ήταν ότι και αυτός φαινόταν να συμφωνεί πως το αποτέλεσμα κρίθηκε: Πρόεδρος θα ορκιστεί ο Τζο Μπάιντεν.

Το βράδυ του Σαββάτου τα άλλαξε. Αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια όσων αμφισβητούν το αποτέλεσμα.

Η κατάσταση εξελίσσεται σε εκρηκτική. Ένας μεγάλος αριθμός Ρεπουμπλικάνων βουλευτών, 140 μέχρι σήμερα, και 11 γερουσιαστές ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμφωνήσουν με την επικύρωση των αποτελεσμάτων.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για εντυπωσιακή ενέργεια, πιστεύεται ότι δεν θα αλλάξει την κατάσταση αναφορικά με την ήττα του Αμερικανού προέδρου. Απλά θα καθυστερήσει τις διαδικασίες καθώς απαιτούν καθολική επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες δεν μπορούν να εμποδίσουν την ανάληψη της εξουσίας από τον αντίπαλό τους. Χρειάζονται πάση θυσία τον αντιπρόεδρο Πενς. Το τι ακριβώς θα πράξει δεν το γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή. Θα αποφασίσει να συναινέσει στο πραξικόπημα που επιχειρεί ο κ. Τραμπ; Ή απλά θα υποστηρίξει φραστικά την προσπάθεια των γερουσιαστών.

Πάντως, δέχεται μία άνευ προηγουμένου πίεση για να δηλώσει ότι δεν αποδέχεται τη νίκη του κ. Μπάιντεν. Αρκετοί φοβούνται ότι ο κ. Πενς θα καμφθεί λόγω των απειλών που δέχεται.

Δυστυχώς, οι δικηγόροι του προέδρου αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Συνεχίζουν να τον παραμυθιάζουν ότι υπάρχουν ακόμα τρόποι για να αλλάξει η καταθλιπτική ήττα της 3ης Νοεμβρίου.

Ένας εξ αυτών εισηγήθηκε όπως συλληφθεί ο κ. Πενς και καταδικαστεί για προδοσία.

Ο Λιν Γουντ, δικηγόρος του κ. Τραμπ, τα είπε «νέτα-σκέτα». Προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις αλλά δεν υποχώρησε. Αρκετοί πιστεύουν ότι …άθελα του αποκάλυψε τις σκέψεις των ανθρώπων γύρω από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Βασικά όλοι -και ο κ. Τραμπ- ενστερνίζονται τις αρρωστημένες απόψεις του ατζέντη των Τούρκων, του Μάικλ Φλιν, ο οποίος ζήτησε να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος στις πέντε επίμαχες πολιτείες, των οποίων ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου αμφισβητεί τα αποτελέσματα.

Οι εκλογές σε δημοκρατικές χώρες αποφασίζονται από τους πολίτες. Ο Ρούντι Τζουλιάνι, δικηγόρος του κ. Τραμπ, δήλωσε ότι αποφασίζουν τα δικαστήρια ποιος θα ειναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Απαράδεκτη δήλωση. Τα δικαστήρια ήδη αποφάσισαν ότι οι δικηγόροι δεν απέδειξαν τη νοθεία και την εκλογική απάτη.

Εάν συνεχιστεί η αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων, η Αμερική θα ζήσει πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Οι φανατικοί οπαδοί του σημερινού Προέδρου είναι επικίνδυνοι, καθώς διεξάγεται και ο άλλος «πόλεμος» για να αλώσουν οι δυνάμεις του κ. Τραμπ το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και να το κάνουν δικό τους.

Οι Αμερικανοί καμαρώνουν για τη Δημοκρατία τους. Το σλόγκαν τους είναι ότι η Αμερική προστατεύει τη Δημοκρατία σε παγκόσμιο επίπεδο. Μόνο που τώρα κινδυνεύει να καταλυθεί μέσα στην ίδια την Αμερική…

Πηγή: Hellasjournal 

Πηγή
Author: editor02

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...