Ο ανακαινισμένος Περισσός άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Μοιραστειτε το

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του κτηρίου όπου στεγάζεται η έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στον Περισσό, λίγες μόλις ώρες πριν ξεκινήσουν οι εργασίες για το 21ο Συνέδριο του κόμματος.

Με αυτή την ευκαιρία, το ΚΚΕ παρουσίασε τις αλλαγές στους πολιτικούς συντάκτες, παρουσία του Γενικού του Γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Αέρας ανανέωσης επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο ΚΚΕ, καθώς έπειτα από εργασίες που διήρκησαν αρκετές εβδομάδες ολοκληρώθηκαν κάποιες σημαντικές, δομικές αλλαγές στο ιστορικό κτήριο του Περισσού. Η επικεφαλής της ομάδας των αρχιτεκτόνων που πραγματοποίησαν το έργο, Κέλλυ Παπαϊωάννου, μίλησε στους πολιτικούς συντάκτες για τις εργασίες αναβάθμισης, ανακαίνισης και συντήρησης του κτηρίου που έχουν ολοκληρωθεί, με πολύ μεράκι, εθελοντική δουλειά και οικονομική στήριξη από μέλη, οπαδούς και φίλους.

Εξήγησε ότι oι εργασίες στον χώρο ήταν επιβεβλημένες λόγω προβλημάτων που εμφανίστηκαν στο κτήριο που χρονολογείται από το 1985. Στόχος λοιπόν ήταν η ενίσχυση και η αναβάθμισή του, με σεβασμό στο αρχικό πρωτοποριακό σχέδιο για την εποχή του και για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε μια ομάδα μηχανικών όλων των ειδικοτήτων, ενώ δούλεψαν με αυταπάρνηση και πολλοί άλλοι τεχνίτες και εθελοντές, που δούλεψαν με αυταπάρνηση πετυχαίνοντας ακόμα έναν «άθλο»: Ένα έργο που κανονικά, οπουδήποτε αλλού, θα χρειαζόταν τουλάχιστον πέντε μήνες για να ολοκληρωθεί, εδώ στον Περισσό τέλειωσε σε δυο μήνες, για να ξεκινήσει το Συνέδριο με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ξενάγηση από τον Φάνη Πάρη, μέλος της ομάδας του αρχείου του ΚΚΕ, που παρουσίασε τις δύο εκθέσεις που κοσμούν αυτή τη στιγμή το κτήριο του Περισσού. Η πρώτη, στο ανανεωμένο αίθριο, με αφίσες της ΚΝΕ της τελευταίας τριακονταετίας και η δεύτερη στο φουαγιέ της αίθουσας συνεδρίων, όπου παρουσιάστηκαν κάποια από τα εικαστικά έργα που την απαρτίζουν, τα οποία δωρίστηκαν στο κόμμα είτε από τους ίδιους τους καλλιτέχνες είτε από τους απογόνους τους.

Ξεχωριστή θέση έχουν το μνημείο για τον Νίκο Μπελογιάννη που έχει στηθεί στον προαύλιο χώρο, αλλά και το μεγάλο υπέροχο ψηφιδωτό του Τάσσου, το οποίο επίσης συντηρήθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών, ενώ στη βάση του φιλοξενεί τώρα μια έκθεση από τις εκδόσεις του Κόμματος στην πορεία του εορτασμού από τα 90 στα 100 του χρόνια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σταύρος Δογιάκης: Αυτοκτονία δείχνει η ιατροδικαστική έρευνα – Βρέθηκε και δεύτερο σημείωμα

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...