Ο Έλληνας κολλητός του James Bond: Ο Στιβ Αλεξίου, ο Σον Κόνερι και το στεφάνι στην κηδεία του | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ο Έλληνας φίλος του θρυλικού Σον Κόνερι δεν τον ξέχασε ούτε στο τελευταίο του «αντίο», παρόλο που ο ανεπανάληπτος κινηματογραφικός James Bond κηδεύτηκε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, σε στενό οικογενειακό κύκλο, στο Νασάου στις Μπαχάμες, όπου ζούσε προτού αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο γνωστός μάνατζερ καλλιτεχνών Στιβ Αλεξίου, που έχει ζήσει ξεχωριστές στιγμές με τον τεράστιο ηθοποιό, όπως αποκαλύπτει στην «Espresso» και τη Μαρία Ανδρέου, συγκλονισμένος από τον θάνατό του, τίμησε τη μνήμη του και την πολύχρονη φιλία τους στέλνοντας στις μακρινές Μπαχάμες στεφάνι, θέλοντας έτσι να του πει το δικό του «αντίο», με τον δικό του ιδιαίτερο και συναισθηματικό τρόπο.  Με το που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Σον Κόνερι, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, ο Στιβ Αλεξίου, με τον οποίο ο κινηματογραφικός πράκτορας «007» είχε αναπτύξει φιλικούς δεσμούς, επικοινώνησε με το περιβάλλον του σταρ για να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια αλλά και για να μάθει λεπτομέρειες για την κηδεία του προκειμένου να τον τιμήσει με την αποστολή στεφάνου, όπως κι έγινε!

O Στιβ Αλεξίου με τον Σον Κόνερι

Ο Σον Κόνερι και ο Στιβ Αλεξίου είχαν γνωριστεί πριν από μερικά χρόνια και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2005 μέσω κοινών γνωστών και στο πλαίσιο της μεταγραφής του ποδοσφαιριστή Σωτήρη Κυργιάκου στην Γκλάσκοου Ρέιντζερς στην οποία ήταν αντιπρόεδρος ο Σκοτσέζος σταρ του κινηματογράφου.Ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός την εποχή εκείνη αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό, όταν δέχτηκε πρόταση για να πάρει μεταγραφή στη Ρέιντζερς. Ο Στιβ Αλεξίου ήταν αυτός που ουσιαστικά συνέβαλε τα μέγιστα για να γίνει η μεταγραφή και ο σπουδαίος Σκοτσέζος ηθοποιός εκτίμησε πολύ τον ρόλο που διαδραμάτισε ο γνωστός μάνατζερ για να έχει τη μεταγραφή του Κυργιάκου.

Με τον Πάβελ Νέντβεντ στο Τορίνο, σημερινό Γενικό Αρχηγό Γιουβέντους

Η κίνηση του ηθοποιού

Οι υπογραφές στο συμβόλαιο έπρεπε να πέσουν γρήγορα, αλλά οι πτήσεις από την Αθήνα για τη Γλασκόβη ήταν πολύωρες και κουραστικές. Επρεπε να πετάξουν πρώτα για Αμστερνταμ, μετά να αλλάξουν πτήση με προορισμό τη σκοτσέζικη πόλη, ενώ δεν έβρισκαν και εισιτήρια που να ταιριάζουν με το πρόγραμμα του ποδοσφαιριστή και των υπευθύνων της ομάδας. Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλεξίου, ο οποίος ήταν φίλος με τον Κυργιάκο, προκειμένου να κλείσει άμεσα η μεταγραφή.  Ο διάσημος ηθοποιός διέθεσε τότε το τζετ του για να έρθει να πάρει τον Κυργιάκο από την Αθήνα και να τον μεταφέρει εσπευσμένα στη Σκοτία για τις υπογραφές. Μάλιστα ο Σον Κόνερι συνήθιζε να υποδέχεται στο «Αϊμπροξ», την έδρα της Ρέιντζερς, τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Και έτσι τελικά έγινε και με τον Κυργιάκο. Το ιδιωτικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Αθήνα και παρέλαβε τους Κυργιάκο και Αλεξίου. Η ατμόσφαιρα ήταν τόσο ευχάριστη για τη μεταγραφή, που το πλήρωμα του λίαρ τζετ τούς πρόσφερε σαμπάνιες, με τον πιλότο να τους ρωτά διαρκώς αν η πτήση τους είναι ωραία!

Χειραψία με τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο

Η πτήση

Τα ρεπορτάζ της εποχής έγραφαν χαρακτηριστικά για την πολύκροτη μεταγραφή: «Σαν… Τζέιμς Μποντ έφυγε από την Ελλάδα ο Σωτήρης Κυργιάκος, προκειμένου να μεταβεί στη Γλασκόβη και να υπογράψει συμβόλαιο στη Ρέιντζερς. Ο διεθνής αμυντικός, αφού δεν βρήκε εισιτήρια για απευθείας πτήση για τη Γλασκόβη, τελικά πέταξε με το λίαρ τζετ του δημοφιλούς ηθοποιού και μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου Σον Κόνερι, ο οποίος μάλιστα τον υποδέχτηκε και τον καλωσόρισε στη νέα του ομάδα! Ο Κυργιάκος σάστισε όταν είδε μπροστά του έναν από τους θρύλους του παγκόσμιου κινηματογράφου»! Στη Γλασκόβη ο Κόνερι και ο Αλεξίου βρέθηκαν πρώτη φορά από κοντά και μίλησαν για το ποδόσφαιρο και την Ελλάδα.

Ο Ελληνας μάνατζερ συνέχισε μετά τη γνωριμία τους να διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον ηθοποιό, καθώς και με τη Γαλλίδα ζωγράφο σύζυγό του Μισελέν Ροκμπρίν. Μάλιστα ο Αλεξίου συνάντησε τον Κόνερι και τη Μισελέν ξανά στην Ελλάδα με αφορμή μια έκθεση ζωγραφικής που έκανε εκείνη στη χώρα μας. Η φιλία του Αλεξίου με τον Κόνερι δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ από την καρδιά του, ακόμη και τώρα που ο σταρ ταξίδεψε για τη γειτονιά των αγγέλων.

Οπως πληροφορηθήκαμε από το περιβάλλον του, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες με την πανδημία του κορωνοϊού η οικογένεια του Σον Κόνερι θα οργανώσει μια τελετή στη μνήμη του και ο Στιβ Αλεξίου θα ταξιδέψει για να τιμήσει με την παρουσία του τον φίλο του που έγραψε ιστορία με το υποκριτικό του ταλέντο και το ήθος του στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Πηγή
Author: Ch-newsroom

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα