Ο Άδωνις Γεωργιάδης πίσω από την αποκάλυψη της κεφαλής του Ερμού στην οδό Αιόλου. Ζήλεψε τη δόξα του Αλκιβιάδη | newsbreak

Μοιραστειτε το

Προχθές Παρασκευή, και ενώ γίνονταν εργασίες κατασκευής αποχετευτικών δικτύων ακαθάρτων (!), αποκαλύφτηκε κεφαλή Ερμού που κατά το Υπουργείο Πολιτισμού είναι «απότμημαερμαϊκής στήλης».

Με άλλες λέξεις πρόκειται για κεφαλή Ερμού που αποτελούσε μέρος των στηλών οι οποίες κοσμούσαν την Αρχαία Αθήνα και τις οποίες, όπως είναι γνωστό, είχε «αποκεφαλίσει» ο Αλκιβιάδης και οι φίλοι του, λίγο πριν αποπλεύσει ο αθηναϊκός στόλος για την Σικελία.  Ήταν τότε που ξέσπασε το περίφημο σκάνδαλο των «Ερμοκοπιδών».  Σκάνδαλο που προκάλεσαν ο Αλκιβιάδης και οι φίλοι του για να κάνουν «ντόρο», καθώς το συνήθιζαν.  Και αυτό για να είναι πάντα στην επικαιρότητα με κάθε κόστος.

Να λοιπόν πως αποκαλύπτεται το μυστήριο αυτής της εμφάνισης του θεού Ερμή στην οδό Αιόλου δίπλα στον ναό της Αγίας Ειρήνης:  Ο θεός Ερμής άκουσε την παράκληση του Άδωνι Γεωργιάδη, τώρα που βρίσκεται σε δύσκολη θέση και βγήκε στην επιφάνεια.  Κατόπιν τούτου ο Άδωνις Γεωργιάδης ως άλλος Αλκιβιάδης μπορεί να βγει στις τηλεοράσεις και να κάνει γνωστό το κατόρθωμά του!

Απομένει να δούμε τον Άδωνι Γεωργιάδη να κόβει την ουρά του σκύλου του.  Και αυτό ήταν κατά την παράδοση ένα άλλο μεγάλο επικοινωνιακό τέχνασμα του «αλήστου μνήμης»  Αλκιβιάδη, σύγχρονου μέντορα του Άδωνι Γεωργιάδη!

Πηγή
Author: Ανδρέας Ζ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα