Οχι ακόμη ένα φεστιβάλ

Μοιραστειτε το

46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-«ΟΔΗΓΗΤΗ». Πρωτοβουλίες για ενίσχυση των πληγέντων από την έκρηξη στη Βηρυτό αλλά και για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα περιελάμβαναν οι φετινές εκδηλώσεις που ολοκληρώνονται σήμερα με ομιλία του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Με την κεντρική ομιλία του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα (20.00), και ένα μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στον πρόσφατα εκλιπόντα, σπουδαίο συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο (21.00) ολοκληρώνεται σήμερα το τριήμερο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Ενα φεστιβάλ που, εκ των πραγμάτων, ήταν πολύ διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα. Αυτό θα φανεί και από την τελική ομιλία του γραμματέα, αλλά το διαπίστωσαν ήδη και όσοι συμμετείχαν. Και έως τώρα ήταν χιλιάδες, πάντα λαμβάνοντας όλα τα δυνατά μέτρα προστασίας – μέχρι και ιατρείο είχαν στήσει οι διοργανωτές στον χώρο του φεστιβάλ.

Οι ίδιες οι περιστάσεις δεν θα μπορούσαν παρά να αλλάξουν τα μέχρι τώρα δεδομένα, ακόμα και για ένα ιστορικό κομματικό φεστιβάλ νεολαίας, όπως αυτό της ΚΝΕ. Ακόμη περισσότερο, όμως, η στυγνή εκμετάλλευση των περιστάσεων αυτών από την κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει να περάσει και να εφαρμόσει αντιλαϊκούς νόμους σε όλα τα επίπεδα με πρόσχημα την πανδημία, είναι ο παράγοντας-κλειδί που ουσιαστικά άλλαξε τα δεδομένα. Πώς;

Παρά τα αυξημένα μέτρα προστασίας (αποστάσεις, μάσκες, θερμομετρήσεις κ.λπ.) που ίσως κάποιος θα περίμενε να αμβλύνουν το αγωνιστικό φρόνημα της νεολαίας του κόμματος και όλων όσοι είναι κοντά της, έγινε ακριβώς το αντίθετο. Σε αυτό θα αναφερθεί και ο ίδιος ο Δ. Κουτσούμπας, αν και καταδείχθηκε ήδη από τις δύο πρώτες μέρες του φεστιβάλ. Και όχι μόνο αυτό. Η νεολαία του ΚΚΕ πήρε πρωτοβουλίες που ακουμπούν το σύνολο του πληθυσμού (όπως εθελοντικές αιμοδοσίες) και πέραν της Ελλάδας.

Θερμομέτρηση στην είσοδο του Φεστιβάλ

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Συγκεκριμένα, στις κεντρικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ, η ΚΝΕ συγκεντρώνει από τους επισκέπτες οικονομική βοήθεια για τους πληγέντες της φονικής έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού, «που πρόσθεσε νέα βάσανα στον λαό και τη νεολαία του Λιβάνου, μαζί με τα βάσανα των πολέμων, της προσφυγιάς, της φτώχειας, της οικονομικής κρίσης», όπως δηλώνουν οι διοργανωτές.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε ένα σύνολο δράσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο σχετικής καμπάνιας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών, ενώ τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα παραδοθούν στην Ενωση Λιβανέζικης Δημοκρατικής Νεολαίας. Επιπλέον, συνεχίζει η έμπρακτη στήριξη του αιτήματος απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στην ιατρική ταξιαρχία «Χένρι Ριβ» (κάτι που στηρίζει και ο ΣΦΕΑ), «ως ελάχιστο φόρο τιμής στους Κουβανούς ήρωες γιατρούς, γέννημα-θρέμμα των κατακτήσεων της σοσιαλιστικής επανάστασης».

Τέλος, καθώς η 2η μέρα του φεστιβάλ συνέπεσε με την επέτειο των επτά χρόνων από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα, από τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, η ΚΝΕ πήρε μια σειρά από πολύμορφες πρωτοβουλίες εκείνη τη μέρα (και έπεται και συνέχεια). Ηδη από την Παρασκευή προβάλλεται στο κανάλι της ΚΝΕ στο youtube ένα 40λεπτο ντοκιμαντέρ, παραγωγή της Επιτροπής Προπαγάνδας του Κ.Σ. της ΚΝΕ, με συνεντεύξεις συνηγόρων της πολιτικής αγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής, του Νίκου Αμπατιέλου, του Σωτήρη Πουλικόγιαννη (είχε και ο ίδιος δεχτεί δολοφονική επίθεση από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία του Π. Φύσσα) κ.ά.

Οπως αναφέρουν στελέχη της ΚΝΕ: «Ο όρκος έχει δοθεί από τότε και εμείς τους όρκους μας τους τιμάμε: Τον φασισμό θα τον τσακίσει η πάλη του λαού και της νεολαίας. Ο Παύλος θα ζει στον δρόμο του αγώνα, εκεί που θα κρίνεται το δίκιο, εκεί που ο λαός θα σπάσει μια για πάντα το αυγό του φιδιού».

Πηγή
Author: Νόρα Ράλλη

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...