Ουκρανία: 15 νεκροί, 11 τραυματίες από πυρκαγιά σε γηροκομείο στην πόλη Χάρκοβο

Μοιραστειτε το

Δέκα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 11 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε γηροκομείο της πόλης Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε η κρατική ουκρανική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων.

“Δεκαπέντε πτώματα βρέθηκαν επί τόπου”, αναφέρει η ανακοίνωση της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων. “Εννέα άνθρωποι διασώθηκαν και εισήχθησαν σε νοσοκομεία”.

Η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα δήλωσε ότι οι αρχές εκκίνησαν ποινική έρευνα, ότι η προκαταρκτική αιτία της τραγωδίας είναι ο “απρόσεκτος χειρισμός ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης” και ανακοίνωσε την έναρξη ποινικής έρευνας για παραβίαση των κανόνων πυρόσβεσης.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ζήτησε από τις δυνάμεις της τάξης να βρεθούν οι ένοχοι “το συντομότερο δυνατόν”.

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα στον δεύτερο όροφο του διώροφου κτιρίου. Υπήρχαν 33 άνθρωποι μέσα στο κτίριο την ώρα της τραγωδίας.

Η υπηρεσία δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει το κτίριο με κάγκελα στα παράθυρα του πρώτου ορόφου, πυκνός καπνός έβγαινε από τα σπασμένα παράθυρα του δεύτερου ορόφου.

Οι φονικές πυρκαγιές δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στην Ουκρανία, όπου η τήρηση των κανόνων ασφαλείας δεν θεωρείται βέβαιη και όπου πολλές υποδομές είναι πεπαλαιωμένες.

Τον Δεκέμβριο του 2019, πυρκαγιά σκότωσε 16 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 30 άλλους σε σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Οδησσό, στον νότο της χώρας. Η διευθύντρια είχε συλληφθεί και θεωρείτο ύποπτη για “εγκληματική αμέλεια”.

Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, σε πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Οδησσού 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τον Ιούνιο, ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο κάηκε, επίσης στην Οδησσό, με αποτέλεσμα 6 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Πηγή
Author: editor13

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...