Ουκρανία: Ο Δένδιας ζήτησε από το Κίεβο εγγυήσεις για την «εκκένωση» του Προξενείου στη Μαριούπολη

Μοιραστειτε το

Ο υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τις ουκρανικές αρχές να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού – Ασφαλής σε καταφύγιο ο πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης.

Τη βοήθεια των ουκρανικών Αρχών για την ασφάλεια του Έλληνα Γενικού Προξένου στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, κ. Μανώλη Ανδρουλάκη και του προσωπικού που παραμένει στην πόλη, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που επικοινώνησε με τον ομόλογό του στο Κίεβο Ντμτρο Κουλέμπα.

Η επικοινωνία του κ. Δένδια έγινε σχεδόν δύο ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο με ανταλλαγή πυρών έξω από το κτήριο του ΟΑΣΕ στο οποίο έχει μετακομίσει τις τελευταίες μέρες το ελληνικό προξενείο, με τον κ. Δένδια να ζητά ουσιαστικά εγγυήσεις για την ασφάλεια του προσωπικού του προξενείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρόξενος της Ελλάδας είναι μέχρι στιγμής ασφαλής,καλά στην υγεία του και βρίσκεται σε καταφύγιο.

Υπενθυμίζεται πως στις 28 Φεβρουαρίου αποφασίστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών η προσωρινή μεταφορά του Γενικού Προξενείου σε άλλο κτίριο εντός της πόλης. Συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις στις οποίες στεγαζόταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες η Ειδική Αποστολή Επιτήρησης του ΟΑΣΕ, η οποία έχει αποχωρήσει. Η μεταφορά τότε είχε ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Νωρίτερα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινούσε σήμερα στις 12:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση των αμάχων από την πόλη. Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσπάθειες εκκένωσης της πόλης έπεσαν για μια ακόμη φορά στο κενό, μιας και εκρήξεις όλων ακούγονται στα περίχωρα αλλά και ριπές πυροβολικού ακόμα και μέσα στο αστικό ιστό.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...