ΟΤΑ: Ο Δήμος Αμαρουσίου αποκτά Δημοτική Αστυνομία

Μοιραστειτε το

Στη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου, καθώς στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η σχετική εισήγηση της δημοτικής Αρχής, αλλά και ο κανονισμός λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.

«Συστήνουμε τη Δημοτική Αστυνομία με κύριο μέλημα την ασφάλεια των πολιτών, τη σωστή λειτουργικότητα της πόλης, αλλά και την εποπτεία όλων των δημοτικών και κοινόχρηστων χώρων», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου και συνέχισε: «Το Μαρούσι είναι ένας μεγάλος μητροπολιτικός δήμος και αποκτά τις υπηρεσίες και τα εργαλεία που χρειάζεται για να διοικείται σωστά και να νιώθουν, κάτοικοι και εργαζόμενοι, πως ζουν σε μία σύγχρονη πόλη».

Σχετικά με τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, ο κ. Αμπατζόγλου είπε πως «έχει ως στόχο την εκπόνηση σχεδίων δράσης για την προώθηση και διασφάλιση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, αλλά και την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου της γυναίκας σε καίριους τομείς της πόλης μας», ενώ αναφερόμενος στο θέμα των σχολικών μονάδων, σχολίασε:

«Η θετική εξέλιξη αφορά στην ευόδωση των προσπαθειών μας και έγκριση από τον ΟΣΚ για την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων για το 11ο Δημοτικό Σχολείο και το 12ο Νηπιαγωγείο, καθώς και για το 6ο Λύκειο. Σημειώνουμε πως θα προχωρήσουμε σε διαβούλευση με τη σχολική κοινότητα και θα συνεχίσουμε μόνο με τη διασφάλιση των αντιπλημμυρικών έργων που αφορούν στο Ρέμα Σαπφούς».

Δήμος Βριλλησίων: Ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας, καταγραφής αιτημάτων και επέμβασης προς επίλυση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Βριλησσίων θέτει σε λειτουργία μια ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, προκειμένου να απλοποιήσει την επικοινωνία με τους δημότες, να καταγράφει τα αιτήματά τους που προκύπτουν μέσα στην καθημερινότητα και να επεμβαίνει άμεσα προς επίλυσή τους.

Η πλατφόρμα αυτή προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα αποστολής αιτημάτων, μέσω δωρεάν εφαρμογής, για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου. Ο δημότης έχει τη δυνατότητα να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο προβλήματα που συναντά στην καθημερινότητα του, όπως θέματα καθαριότητας και σκουπιδιών, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, θέματα ηλεκτροφωτισμού κ.α., μέχρι και έκτακτα περιστατικά που απαιτούν τη δημοτική συνδρομή. Κάθε πολίτης μπορεί να στείλει όλα τα αιτήματα που τον αφορούν, χωρίς κόστος και χωρίς να επισκεφτεί τις υπηρεσίες του Δήμου.

Η αποστολή αιτημάτων γίνεται με απλά βήματα:

  • Επιλογή τοποθεσίας.
  • Επιλογή κατηγορίας αιτήματος.
  • Προσθήκη φωτογραφίας.
  • Αποστολή του αιτήματος στον Δήμο.

Αμέσως το αίτημα παραλαμβάνεται από την αρμόδια υπηρεσία, ενώ ο δημότης λαμβάνει ζωντανή ενημέρωση στο κινητό τηλέφωνό του για την πορεία επίλυσης του αιτήματος μέχρι την οριστική διευθέτησή του.

Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες του δήμου Βριλησσίων έχουν πραγματική εικόνα των ζητημάτων της πόλης, μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους και παράλληλα γίνονται υπόλογες για το έργο και την ανταπόκρισή τους προς του πολίτες. Ο Δήμος μπορεί να ενημερώνει και να επικοινωνεί με τους δημότες και τους επισκέπτες μέσω της αποστολής νέων και ανακοινώσεων, καθώς και να λαμβάνει τη γνώμη τους για θέματα ποικίλης θεματολογίας με τη διεξαγωγή σύντομων διαβουλεύσεων.

«Η πανδημία ανέδειξε περισσότερο από ποτέ την αναγκαιότητα να βρεθούν νέες έξυπνες λύσεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την απρόσκοπτη διάδραση μεταξύ Δήμου και δημοτών», δήλωσε ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης και πρόσθεσε: «Η πλατφόρμα Novoville είναι ένα σύγχρονο εργαλείο, που διευκολύνει τη συμμετοχική διαχείριση, αλλά και την καθημερινή επικοινωνία και επαφή των δημοτών με τον Δήμο σε όλα τα επίπεδα. Είμαι βέβαιος ότι με τη συμβολή των δημοτών θα καταφέρουμε να επιλύσουμε κάθε πρόβλημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα στον Δήμο μας, κάνοντας ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς έναν πιο έξυπνο και βιώσιμο τρόπο ζωής».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μένιος Φουρθιώτης: Ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών πράξεων

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...