Οστεοαρθρίτιδα στα γόνατα: Απλές και χρήσιμες συμβουλές για την ανακούφιση από τα συμπτώματά της

Μοιραστειτε το

Η οστεοαρθρίτιδα, αποτελεί μία πάθηση που ταλαιπωρεί ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, σε παγκόσμιο επίπεδο. Για τις αιτίες εμφάνισής της, τα συμπτώματα, κυρίως, όμως για απλούς και χρηστικούς τρόπους ανακούφισης των συμπτωμάτων, μας μιλά ο Αριστοτέλης Κούρτης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Επιστημονικός συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Γενικά:

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μία χρόνια εκφυλιστική πάθηση των αρθρώσεων, με συχνότερη εμφάνιση στο γυναικείο πληθυσμό. Εμφανίζεται σε περιφερικές αρθρώσεις, δηλ. σε αρθρώσεις των άνω και κάτω άκρων, αλλά και σε αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης, με αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης με την πρόοδο της ηλικίας.

Όσο μεγαλώνουμε, θα παρατηρήσουμε μία φυσική φθορά της άρθρωσης του γόνατος, η οποία εμφανίζει συγκεκριμένα συμπτώματα όπως προοδευτικά επιδεινούμενο άλγος, οίδημα, δυσκαμψία με περιορισμό της κίνησης της άρθρωσης του γόνατος, δυσκολία κατά την χρήση κλίμακας, περιορισμό της απόστασης που μπορεί κανείς να διανύσει, άλγος κατά τις νυχτερινές ώρες, κ.α. Τα συμπτώματα αυτά είναι εντονότερα όταν το σκέλος είναι ακινητοποιημένο για αρκετό χρονικό διάστημα, όπως συμβαίνει τις πρωινές ώρες μετά τον νυκτερινό ύπνο.

Ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί ολιστικά η οστεοαρθρίτιδα είναι η ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη προσέγγιση, που περιλαμβάνει συγκεκριμένο θεραπευτικό πλάνο για τον κάθε έναν ασθενή ξεχωριστά. Πριν αναλύσουμε όμως, τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που ακολουθούμε ώστε να αντιμετωπιστεί οριστικά η πάθηση μέσω της χειρουργικής πράξης, είναι προτιμότερο να έχουμε εξαντλήσει τη συντηρητική αντιμετώπισή της. Παραθέτουμε λοιπόν, κάποιες απλές συμβουλές, εύκολα πραγματοποιήσιμες για τον καθένα, ιδίως κατά διάρκεια της πανδημίας και τους περιοριστικούς όρους, που έχει επιβληθεί.

Συγκεκριμένα:

Α. Προσέχουμε το βάρος μας

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...