Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία, συνεχής άνοδος στις διασωληνώσεις

Μοιραστειτε το

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η χώρα, όσον αφορά την εξάπλωση της νόσου Covid-19, καθώς επιδεινώνεται καθημερινά η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας και ειδικά στην Αττική. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ κατάγραψε άνοδο για τρίτη συνεχή ημέρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος δεν δίστασε να μιλήσει για οριακή κατάσταση, κάνοντας λόγο για ρεκόρ ασθενών σε κλινικές και ΜΕΘ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως το προσωπικό των νοσοκομείων έχει ήδη ξεπεράσει τα όριά του

«Πρέπει να προβληματίσει η επιδημιολογική  κατάσταση της Αττικής. Τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και πολλά καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ σε νοσηλευόμενους ασθενείς σε ΜΕΘ και κλινικές. Δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε σε αυτή τη κατάσταση και να μην λαμβάνονται μέτρα στο επίπεδο της πρόληψης. Ο ιός είναι παρόν στη κοινότητα και μάλιστα μεταλλαγμένος και πιο επιθετικός και όμως δεν αυξάνονται τα τεστ. Η λύση είναι μια και μοναδική: να ληφθεί απόφαση τώρα να  συνταγογραφείται και να αποζημιώνεται το τεστ από τον ΕΟΠΥΥ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. 

Ο κ. Γιαννακός συνέστησε επίσης «μεγάλη προσοχή», γιατί «με τον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών είναι βέβαιον ότι θα ασκείται μεγαλύτερη πίεση στις ΜΕΘ, ημέρα με την ημέρα», ενώ στάθηκε και στους ανθρώπους που εργάζονται στα νοσοκομεία: 

«Το προσωπικό των νοσοκομείων δεν αντέχει άλλο. Βρίσκεται στη πρώτη γραμμή επί ένα χρόνο χωρίς καθόλου ξεκούραση. Χωρίς αναγνώριση. Τίποτα με την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα  Τίποτα με το δώρο. Τίποτα με τη μονιμοποίηση των εκτάκτων. Τίποτα με το εργατικό ατύχημα για τους υγειονομικούς που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό (μέχρι τώρα 24)», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

EUROKINISSI

Ποια είναι σήμερα η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής

Η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε τα παρακάτω στοιχεία, υπογραμμίζοντας ότι πολλά από τα νοσοκομεία καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ. Επισημαίνει ότι στις 205 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν για τη νόσο Covid-19 στην Αττική, οι 161 είναι καλυμμένες. Έτσι, οι 44 κλίνες που είναι σήμερα κενές, είναι ελάχιστες για τόσο μεγάλο αριθμό νοσηλευόμενων ασθενών σε κλινικές και με τέτοια πίεση σε εισαγωγές.

Αναλυτικά:

► «Σωτηρία»: Ρεκόρ ασθενών σε σύνολο και ΜΕΘ. Νοσηλεύονται συνολικά 283 ασθενείς εκ των οποίων 65 στις ΜΕΘ. Ο αριθμός των κενών κλινών ΜΕΘ ανέρχεται σε 19.

► «Ευαγγελισμός»: Νοσηλεύονται 31 ασθενείς στις ΜΕΘ σε σύνολο 32 κλινών. Δηλαδή, μόλις μία κλίνη κενή.

► «Σισμανόγλειο»: Νοσηλεύονται στις κλινικές 21 ασθενείς στις 27 κλίνες, ενώ η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 14 ασθενείς.

► «Αμαλία Φλέμιγνκ»: Πριν από δύο εβδομάδες νοσήλευε 20 ασθενείς. Τώρα νοσηλεύονται  65 ασθενείς με Covid-19.

► «Παμμακαριστός»: Μέχρι πριν από δύο εβδομάδες είχε ένα με δύο ασθενείς. Τώρα νοσηλεύει πάνω από 25.

► «Γεννηματάς»: Η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 11 ασθενείς. Στις κλινικές νοσηλεύονται 43 ασθενείς στις 60 κλίνες που διαθέτει.

► «ΚΑΤ»: Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 6 ασθενείς στις 7 κλίνες που διαθέτει.

► «Ελπίς»: Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με 6 ασθενείς και στις κλινικές νοσηλεύονται 40 ασθενείς στις 42 κλίνες που διαθέτει.

► «ΝΙΜΙΤΣ»: Νοσηλεύει 2 ασθενείς στη ΜΕΘ, στις 4 κλίνες που διαθέτει.

► «Ασκληπιείο»: Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 9 ασθενείς στις 12 κλίνες, ενώ στις κλινικές 18 ασθενείς στις 24 κλίνες.

► «Θριάσιο»: Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 7 ασθενείς στις 12 κλίνες, ενώ στις κλινικές νοσηλεύονται περί τους 45 ασθενείς (σχεδόν γεμάτες).

► «Αττικό»: Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 10 ασθενείς στις 23 κλίνες, ενώ στις κλινικές 50 ασθενείς στις 65 περίπου κλίνες που διαθέτει.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...