Οργισμένη επιστολή του ΕΣΑ στον Σταϊκούρα – Ξέχασαν να συμπεριλάβουν στα μέτρα το…χονδρεμπόριο | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ένα τραγικό λάθος της κυβέρνησης, μία τεράστια παράλειψη, αναδεικνύει η οργισμένη επιστολή του απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών στον υπουργό οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, επισημαίνοντας ότι πληττόμενες επιχειρήσεις είναι και αυτές που διαθέτουν άδεια χονδρικού εμπορίου, όπως και πολλοί άλλοι συναφείς κωδικοί δραστηριότητας, που εξαιρούνται από τους πληττόμενους ΚΑΔ.

Στην ίδια επιστολή, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι αυτές οι επιχειρήσεις προμηθεύουν τα κλειστά μαγαζιά, που έβαλαν λουκέτο και το Νοέμβριο με κρατική εντολή, ενώ άλλες επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίου έχουν τεράστια πτώση τζίρου, αφού οι πελάτες τους, πρακτικά υπολειτουργούν. Ωστόσο, αυτές οι επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν κανονικά όλες τις φορολογικές τους υποχρεώσεις για το Νοέμβριο, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Τεράστια επιβάρυνση για εκείνους είναι τα ενοίκια, που οφείλουν να πληρώσουν ολόκληρα, αφού δεν έχουν έκπτωση 40% στα μισθώματα, μιας και δεν ανήκουν στους πληττόμενους.

Συνήθως, όμως, οι εταιρείες χονδρικού εμπορίου διαθέτουν μεγάλες αποθήκες για τα προϊόντα τους, που σημαίνει μεγαλύτερες υποχρεώσεις σε ενοίκια, ρεύμα και προσωπικό που δεν μπορεί να τεθεί σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας.

«Το χονδρεμπόριο και άλλοι κλάδοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τη λιανική πώληση και τα κλειστά καταστήματα μηδενίζουν ουσιαστικά και τον δικό τους τζίρο. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί επιτακτική ανάγκη να προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες ΚΑΔ όλοι οι κωδικοί δραστηριότητας του χονδρικού εμπορίου και άλλων συναφών δραστηριοτήτων, που θα έχουν αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων για το μήνα Απρίλιο», τονίζει η επιστολή του ΕΣΑ προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Πηγή
Author: Ιωάννα Τ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα