Οργή Τραμπ μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τις εκλογές

Μοιραστειτε το

Ντόναλντ Τραμπ

AP Photo/Andrew Harnik

Ένα ηχηρό ράπισμα έδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ στις ελπίδες του Ντόναλντ Τραμπ να ανανεώσει τη θητεία του στον προεδρικό θώκο της χώρας. 

Συγκεκριμένα, και τα εννέα μέλη του κορυφαίου δικαστικού οργάνου της χώρας απέρριψαν την προσφυγή των αρχών της πολιτείας του Τέξας που ζητούσαν να ακυρωθούν οι εκλογές στις τέσσερις κομβικές πολιτείες που έδωσαν τη νίκη στον Τζο Μπάιντεν: την Τζόρτζια, το Μίσιγκαν, την Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Τραμπ δεν έκρυψε την οργή του για το γεγονός, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον γενικό εισαγγελέα Ουίλιαμ Μπαρ ως «απογοήτευση». Σε συνεχείς αναρτήσεις του στα social media δήλωσε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για «μια μεγάλη και επαίσχυντη αποτυχία της δικαιοσύνης. Ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών εξαπατήθηκε και η χώρα μας ατιμάσθηκε», για προσθέσει με άλλο tweet ότι το Ανώτατο Δικαστήριο «είχε μηδενικό ενδιαφέρον» για τη «μεγαλύτερη απάτη ψηφοφόρων που διαπράχθηκε ποτέ» στις ΗΠΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, το Κολέγιο των Εκλεκτόρων αναμένεται να επικυρώσει τη νίκη του Μπάιντεν. Για το θέμα αυτό ο Τραμπ έχει ήδη δηλώσει πως εάν κηρυχθεί στις 14 Δεκεμβρίου ο Μπάιντεν νικητής, το Κολέγιο των Εκλεκτόρων «θα έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος, διότι αυτές οι εκλογές ήταν μια απάτη».

Διαδηλώσεις οπαδών Τραμπ κατά της εκλογής «απάτης»

Παράλληλα, πιστοί του απερχόμενου προέδρου συγκεντρώθηκαν σήμερα σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την «απάτη» που –όπως υποστηρίζουν– έγινε στις φετινές εκλογές, καθώς και να προσευχηθούν υπέρ του Τραμπ. 

Ειδικότερα, συγκεντρώσεις προγραμματίστηκαν στην Ουάσινγκτον και στις πρωτεύουσες της Τζόρτζια, της Πενσιλβανία, του Μίτσιγκαν, του Ουισκόνσιν, της Νεβάδας και της Αριζόνα: περιοχές όπου η εκστρατεία του Τραμπ έχει αμφισβητήσει τα εκλογικά αποτελέσματα. 

Οι οπαδοί αυτό, όπως και ο Τραμπ συνεχίζουν να ισχυρίζονται –χωρίς στοιχεία– ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκλεψε τη νίκη στις εκλογές και παρά το γεγονός ότι περισσότερες από 50 αποφάσεις των ομοσπονδιακών και πολιτειακών δικαστηρίων δικαίωσαν τον Δημοκρατικό υποψήφιο και απέρριψαν τις σχετικές προσφυγές που είχαν κατατεθεί.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...