Οργή ΣΥΡΙΖΑ για το «ακαταδίωκτο» των λοιμωξιολόγων – Ηλιόπουλος στο Newsbomb.gr: «Κρίση Δημοκρατίας»

Μοιραστειτε το

Οργή επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τη τροπολογία που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση και η οποία εξασφαλίζει ότι τα μέλη της Επιτροπής λοιμωξιολόγων όχι μόνο δεν μπορούν να διωχθούν δικαστικά, αλλά ούτε καν να κληθούν να καταθέσουν στις δικαστικές Αρχές για τη διαχείριση της πανδημίας, με τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποστηρίζουν ευθέως ότι τίθεται θέμα δημοκρατίας.

«Είναι αδιανόητο σε μία δημοκρατία, η οποία οφείλει να έχει μηχανισμούς λογοδοσίας -ειδικά για αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων- να κατατίθεται μία τέτοια απαράδεκτη τροπολογία. Η Νέα Δημοκρατία, με την αυταρχική της διακυβέρνηση, μετατρέπει την υγειονομική κρίση, σε κρίση δημοκρατίας». Με αυτή τη πολύ σκληρή δήλωση που έκανε στο Newsbomb.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, φαίνεται ότι στη Κουμουνδούρου δεν σκοπεύουν να αφήσουν την υπόθεση να περάσει «αναίμακτα».

Αν και οι δυνατότητες αντίδρασης που έχουν είναι σαφώς περιορισμένες, καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι «μπετό» σε αυτές τις περιπτώσεις, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν να εννοηθεί ότι η υπόθεση δεν θα τελειώσει στη ψήφιση της απαράδεκτης -κατά τη γνώμη τους- τροπολογίας. Μιλώντας στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, δεν απέκλεισε τη πιθανότητα διεξαγωγής μίας έρευνας από μια μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για τα όσα συνέβησαν τη περίοδο της πανδημίας. Για τα «εγκληματικά» -όπως τα χαρακτηρίζουν- λάθη που έχουν οδήγησαν στο 6μηνο αποτυχημένο λοκντάουν, στην κατάρρευση του ΕΣΥ και της οικονομίας, αλλά φυσικά και στο «όργιο» των απευθείας αναθέσεων.

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, μία τέτοια έρευνα δεν θα στρέφεται εναντίον των επιστημόνων, αλλά εναντίον των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην όλη υπόθεση της διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού. Με βάση αυτή την εκτίμηση, από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι όλο το «ζουμί» της τροπολογίας δεν είναι η διάταξη που εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο των επιστημόνων, αλλά το γεγονός πως δεν θα μπορούν να καταθέσουν ως μάρτυρες σε βάρος πολιτικών προσώπων, σε μία πιθανή προανακριτική επιτροπή.

Όπως λένε από το περιβάλλον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, από το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να αποκαλυφθούν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης προς τους επιστήμονες, κάτι που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εξηγεί για ποιον λόγο εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων. Επίσης, εκτιμούν ότι είναι εντελώς εύστοχη η κριτική τους, πως ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί τις εισηγήσεις της επιτροπής και τα επιδημιολογικά δεδομένα και φέρνει τους επιστήμονες προ τετελεσμένων και προειλημμένων πολιτικών αποφάσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα: Σχέδιο της ΕΛΑΣ για τους «ανυπάκουους» – «Σφραγίζονται» διόδια, πιάνουν δουλειά τα drones

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...