ΟΝΝΕΔ: Στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ εμείς θα απαντάμε με στοιχεία και αλήθειες

Μοιραστειτε το

«Στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ εμείς θα απαντάμε με στοιχεία και αλήθειες»

«Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά ανακαλύπτει κάτι καινούργιο προκειμένου να δημιουργήσει πολιτικό αφήγημα και να αντιπολιτευθεί την κυβέρνηση», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ, κατηγορώντας τη για στείρα αντιπολίτευση.

«Έχοντας ως παράδειγμα τον ΣΥΡΙΖΑ, με χθεσινή ανάρτησή τους, σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρουν μια σειρά από fake news, που έχουν ως μοναδικό στόχο να παραπλανήσουν άνεργους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα νέους ανθρώπους», αναφέρει η ΟΝΝΕΔ. Και «επειδή απ’ ό,τι φαίνεται δεν έχουν μπει καν στον κόπο να διαβάσουν το νέο νομοσχέδιο “Δουλειές Ξανά” τους ενημερώνουμε εμείς:

* Καταβάλλεται μπόνους ύψους 300 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους, που καταρτίζουν ψηφιακό ατομικό σχέδιο δράσης.

* Εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια, ίδια με εκείνα που εφαρμόζονται για το επίδομα θέρμανσης, όπως ισχύει και στην υπόλοιπη Ευρώπη, προκειμένου να παραμείνει κάποιος στο ψηφιακό μητρώο ανέργων και να διατηρηθούν τα σχετικά βοηθήματα και οι παροχές.

* Ενεργοποιείται η διαγραφή από το μητρώο της ΔΥΠΑ για δύο χρόνια, μετά από τρεις αρνήσεις κατάλληλων θέσεων εργασίας, μια δίκαιη πρακτική που ισχύει σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες. Η διακοπή του επιδόματος και η διαγραφή από το Μητρώο δεν συνεπάγονται διακοπή του ΚΟΤ και των ρυθμίσεων για ΕΝΦΙΑ και επιδόματος θέρμανσης, τα οποία εξακολουθούν να χορηγούνται με τα εισοδηματικά κριτήρια που προβλέπει η αντίστοιχη νομοθεσία.

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΔΥΠΑ, βάζει επιτέλους μία τάξη με τρόπο κοινωνικά δίκαιο, ώστε να μην γίνεται κατάχρηση των δικαιωμάτων που δίνει η ΔΥΠΑ και να διασφαλιστεί ότι οι παροχές θα κατευθύνονται σε αυτούς που τις έχουν πραγματικά ανάγκη», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ και καταλήγει:

«Στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ εμείς θα απαντάμε με στοιχεία και αλήθειες. Εξάλλου κάθε μήνα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ σημειώνεται μείωση της ανεργίας και από 1η Μάϊου του 2023 αυξάνεται και πάλι ο κατώτατος μισθός. Ο καθένας πλέον μπορεί να συγκρίνει τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με αυτής του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις ανακοινώσεις φθηνού εντυπωσιασμού, φαίνεται ότι η σύγκριση σίγουρα τους πανικοβάλει. Όσο κάποιοι εργατοπατέρες θα βλέπουν την κοινωνική ευαισθησία ως μονοπώλιο, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα εφαρμόζει σύγχρονες πολιτικές για να βελτιώνεται καθημερινά η ζωή του κάθε πολίτη».

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ κατά Τσίπρα – Βαρουφάκη: Θέλουν να ξαναπιάσουν το νήμα, εκεί που το άφησαν το 2015

Καραμανλής για μετρό Εξαρχείων: Στην Αγία Παρασκευή δεν ήθελαν μετρό, τώρα χτυπούν το κεφάλι τους

Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει τα κυβερνητικά στελέχη που «προκαλούν την κοινωνία»

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...