Ομιλητής στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης για τον αντισημιτισμό ο Κώστας Καραγκούνης

Μοιραστειτε το

Ο Κώστας Καραγκούνης αναφέρθηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες στις νομοθετικές παρεμβάσεις απο την κυβέρνηση Σαμαρά

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραγκούνης συμμετείχε ως ομιλητής στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Στην διημερίδα αυτή παρέστησαν και μίλησαν δια ζώσης αλλά και με τηλεδιάσκεψη αρκετοί εκπρόσωποι των εβραϊκών κοινοτήτων της Ευρώπης, ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, οι ευρωπαίοι επίτροποι Μαργαρίτης Σχοινάς υπεύθυνος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής , Olivér Várhelyi υπεύθυνος για την γειτονία και την διεύρυνση, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Λ.Κ. κ. Antonio Lopez – Isturiz, όπως και αρκετοί ευρωβουλευτές μεταξύ των οποίων η κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στόχος της συνάντησης ήταν η παρουσίαση έρευνας με θέμα τον αντισημιτισμό. Η έρευνα έγινε σε 16 χώρες και ερωτήθηκαν 16000 άτομα. Ο κ. Καραγκουνης επεσήμανε τις προσπάθειες που γίνονται από το επίσημο κράτος για την καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και της μισαλλοδοξίας.

Ανέδειξε ιδιαίτερα τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν στην κυβέρνηση Σαμαρά με την υιοθέτηση του αντιρατσιστικού νόμου που για πρώτη φορά προβλέφθηκε η ποινικοποίηση των αρνητών του ολοκαυτώματος, αλλά και δράσεις όπως η εισαγωγή του μαθήματος για το ολοκαύτωμα στην εκπαίδευση, η προώθηση του θεσμού επισκέψεων μαθητών σε εβραϊκά μουσεία και τόπους μνήμης, η συμβολή της κυβέρνησης στην κατασκευή του μουσείου ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, η υιοθέτηση της 27ης Ιανουαρίου ως επίσημη μέρα μνήμης του ολοκαυτώματος και η αποδοχή από την σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη του ορισμού της έννοιας του αντισημιτισμού σύμφωνα με τον IHRA.

Ο Κώστας Καραγκούνης τόνισε ιδιαίτερα ότι η παιδεία, η ενημέρωση και η συζήτηση μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση αυτού του προβλήματος και το κράτος πρέπει να επιμείνει στις προσπάθειες του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στη Ρόδο: Μία τραγική ιστορία για τον παππού και το σατανικό σχέδιο της θείας

Η Λιβύη 10 χρόνια μετά τον θάνατο του Καντάφι – Η ιστορία του δικτάτορα, τα πλούτη και το τέλος

Καιρός – Αρναούτογλου: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα (vid)

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...