Ολοκληρώθηκε σε 10 λεπτά η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ – Τι αποφασίστηκε ομόφωνα

Μοιραστειτε το

Τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής.

Ομόφωνα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής και μέσα σε 10 λεπτά που διήρκησε η συνεδρίαση και αφού τίμησαν την Φ. Γεννηματά με ενός λεπτού σιγή, αποφάσισε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό της βουλής :

Ο Β. Κεγκέρογλου παραμένει γραμματέας της Κ.Ο. έχοντας το δικαίωμα να την συγκαλεί και να διευθετεί όλα τα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία της.

Ο Κ. Σκανδαλίδης ως Α΄ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο Μ. Κατρίνης ως Β΄ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα έχουν την ευθύνη της πολιτικής εκπροσώπησης του ΚΙΝΑΛ στην ολομέλεια και σε όλες τις συζητήσεις εντός του κοινοβουλίου.

Οι υπόλοιποι βουλευτές διατηρούν τις αρμοδιότητες που είχαν στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Σημειώνεται ότι αποτελεί την πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ μετά τον θάνατο της εκλιπούσας Φώφης Γεννηματά.

Αναλυτικά η απόφαση της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

Για το μικρό αλλά κρίσιμο χρονικό διάστημα των 35 ή 42 ημερών έως την ανάδειξη του νέου Προέδρου, έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε την εύρυθμη και ακώλυτη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Με τη σημερινή μας ομόφωνη απόφαση, ως κυρίαρχου οργάνου, ανατίθενται:

– Στον Γραμματέα της Κ.Ο. Βασίλη Κεγκέρογλου, η θεσμική εκπροσώπηση της Κ.Ο. στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η εκπροσώπηση της Κ.Ο. ή ο ορισμός εκπροσώπου σε εκδηλώσεις κ.λπ. και η ευθύνη λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ιδίως σύγκληση της Κ.Ο. και συντονιστικού οργάνου, θέματα προσωπικού, συνεργατών κ.λπ.).

– Στους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη κατά σειρά ορισμού, η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κ.Ο. και ιδίως στο νομοθετικό έργο, συζήτηση σχεδίων νόμων, προϋπολογισμού του Κράτους κλπ αλλά και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο (επερωτήσεις, εξεταστικές επιτροπές, πρόταση δυσπιστίας, διευρυμένες συζητήσεις κ.λπ.), προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών κ.λπ.

– Επιπλέον συνεχίζουν να ισχύουν η υπευθυνότητα ανά κοινοβουλευτικό τομέα και η συμμετοχή των Βουλευτών ή άλλων στελεχών σε θεσμικά όργανα (π.χ. Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής) ή Επιτροπές της Βουλής, όπως έχουν οριστεί έως τώρα αλλά και η συνεργασία με τους επιστημονικούς και άλλους συνεργάτες της Κ.Ο.

Κάθε άλλο θέμα, θα αντιμετωπίζεται από τον Γραμματέα της Κ.Ο. και τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους, σε συνεργασία με τον αρμόδιο ή τους συναρμόδιους Βουλευτές και τον Διευθυντή της Κ.Ο. και για θέματα μεγαλύτερης σπουδαιότητας θα συγκαλείται το συντονιστικό όργανο ή θα συνεδριάζει η Κ.Ο.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Μαύρο» ρεκόρ με 5.449 νέα – 52 θάνατοι και 430 διασωληνωμένοι

«Πόλεμος» για το τραγούδι του Βασιλακόπουλου: Οι αναρτήσεις Πολάκη, Ακρίτα και η Ανίτα Πάνια

Μέγκαν-Χάρι: Γιατί οι πλούσιοι και διάσημοι γείτονές τους στην Καλιφόρνια μετακομίζουν άρον άρον

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...