Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Βενιζέλου για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου

Μοιραστειτε το

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ενώπιον της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου για την υπόθεση της ενδεχόμενης εμπλοκής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Ο κ. Βενιζέλος παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας για περίπου 3 ώρες, ενώ κατά την έξοδο του από το Δικαστικό Μέγαρο, δήλωσε: «Μετά από ένα μήνα κατά τον οποίον περιμέναμε να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο δικονομικά ζητήματα ολοκλήρωσα σήμερα την κατάθεσή μου. Χαίρομαι γιατί αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί δικαστικά η μεγάλη αυτή σκευωρία που θίγει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Χαίρομαι επίσης γιατί η ανάκριση είναι ενδελεχής, γίνεται σε βάθος και ασχολείται με όλες τις πλευρές του θέματος».

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Βενιζέλος είχε ξεκινήσει την κατάθεσή του την 6η Νοεμβρίου 2020, όταν ανέκυψε το ζήτημα της δυνατότητας ή μη της εισαγγελέως του Δικαστικού Συμβουλίου κ. Βασιλικής Θεοδώρου να υποβάλλει ερωτήσεις προς τους μάρτυρες. Με την έκδοση σχετικού βουλεύματος που έκρινε ότι δεν επιτρέπεται να θέτει ερωτήματα, η υπόθεση επανεκκίνησε με την συνέχιση της κατάθεσης του κ. Βενιζέλου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εισαγγελέας δεν ήταν παρούσα στην σημερινή κατάθεση, καθώς δήλωσε ασθένεια.

Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου το κατώφλι της ανακρίτριας θα περάσει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...