Οι Los Angeles Lakers και η λέξη κορυφή έχουν οργανική σχέση….

Μοιραστειτε το

Oι Los Angeles Lakers βρίσκονται πια εδώ και λίγες ώρες στο θρόνο του ΝΒΑ. Επέστρεψαν μετά από μία ολόκληρη δεκαετία απουσίας στους τίτλους του αμερικανικού επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Για τη Lady Hope είναι μία κατάκτηση με αρκετές και σημαντικότατες σημειολογίες. Ήρθε σε ένα περιπετειώδες πρωτάθλημα που διακόπηκε για αρκετούς μήνες και ολοκληρώθηκε εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Πάνω από όλα, όμως, είναι το πρωτάθλημα που είχαν τάξει στον μεγάλο Κόμπι Μπράιαντ… Και τέλος ήταν αυτό που έφερε τους Lakers στην πρώτη θέση στην περίοπτη λίστα των ομάδων με τα περισσότερα πρωταθλήματα (17, όσα έχουν από το 2008 οι Boston Celtics).

Οι νέοι πρωταθλητές μπόρεσαν έγκαιρα να αντιληφθούν τις άσχημες συγκυρίες ως κίνητρα για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Καταστάσεις όπως μία πανδημία ή ο χαμός ενός από τους καλύτερους παίκτες που έπαιξαν ποτέ μπάσκετ στον πλανήτη πρέπει να γίνονται αντιληπτές με συγκεκριμένο τρόπο. Οι δυσκολίες, ακόμα και τα τραγικά γεγονότα, καραδοκούν, αλλά η ανθρώπινη δύναμη εμφανίζεται συχνά και αρέσκεται να ιχνηλατεί με αισιοδοξία και πείσμα τα επόμενα βήματα. Οι άνθρωποι δεν λυγίζουν, παρότι στεναχωριούνται και υποφέρουν. Οι άνθρωποι συνεχίζουν τις προσπάθειές τους, παρότι η κατάθλιψη και ο αρνητισμός διεκδικούν με θράσος το δικό τους μερίδιο. Οι άνθρωποι χρειάζονται πρότυπα, γιατί το φως τους είναι πολύ δυνατό…

Η σύνεση, η υπευθυνότητα, η σωστή οργάνωση επέτρεψαν στο να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα στο ΝΒΑ. Οι Lakers του Φρανκ Βόγκελ το κατέκτησαν, επομένως έγιναν εκ του τελικού αποτελέσματος οι μπροστάρηδες στον κοινό αγώνα εναντίον του ιού. Αλλά, στην πιο συγκινητική και ανατριχιαστική χροιά, έδωσαν ένα ανεκτίμητο δώρο στην ψυχή του μεγάλου Κόμπι. To σώμα του δεν γυρίζει πίσω, αλλά η παρουσία στο διαχρονικό πάνθεο του παγκόσμιου αθλητισμού δημιουργεί ακόμα καταστάσεις. Γιατί είναι σε θέση ακόμα και μετά το θάνατό του να φέρνει χαρά και επιτυχίες, έστω και μέσω του σώματος και του πνεύματος άλλων. Όπως αρμόζει σε κάθε έναν ξεχωριστό, που με τα πεπραγμένα του πρώτα από όλα συνέτριψε τη λήθη…

Όσον αφορά στο ίδιο το δαχτυλίδι που φόρεσαν οι νέοι πρωταθλητές, υπήρξαν και μεγαλύτερα διαστήματα ανομβρίας για τους «λιμνάνθρωπους». Για παράδειγμα, από το 1954 έως το 1972 ή από το 1988 έως το 2000. Τα δέκα χρόνια που μέτρησαν αυτή τη φορά μακριά από την κορυφή του ΝΒΑ θύμισαν και έμαθαν συνάμα στους ανθρώπους της ομάδας τι σημαίνει φθορά, καθοδική πορεία, «συναγελασμός» με τη μετριότητα και τα αγωνιστικά αδιέξοδα. Αλλά, και ανάγκη για αναγέννηση. Κάθε επιστροφή στις κατακτήσεις τίτλων έχει μεγάλες απαιτήσεις και πρέπει να κάνεις καλά πολλά πράγματα μαζί, και με το σωστό τρόπο…Τελικά η συνταγή βρέθηκε, έστω και κάπως καθυστερημένα…, και είχε έντονα στη σύστασή της τα περιλάλητα ονόματα του Λεμπρόν Τζέιμς και του Άντονι Ντέιβις. 

Όμως, η Lady Hope πιστεύει πως στα ομαδικά αθλήματα δύο σπουδαίες μονάδες δεν φτάνουν, αν οι υπόλοιποι δεν κάνουν καλά τις δουλειές που έχουν αναλάβει να διευθετήσουν πάνω στο παρκέ. Ίσως περισσότερο άχαρες, αλλά εξίσου σημαντικές και απαραίτητες για να πραγματωθεί η συλλογική επιτυχία και να μοιραστεί η δόξα… Οι Lakers σε μία κορυφαία στιγμή πίεσης και έντασης στην ιστορία της ανθρωπότητας τις τελευταίες δεκαετίες (πανδημία κορονοϊού), είναι πια μαζί με τους Celtics οι κορυφαίοι και το αφιέρωσαν σε έναν από τους κορυφαίους όλων των εποχών… Γιατί οι Los Angeles Lakers και η λέξη κορυφή έχουν οργανική σχέση….

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...