Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι της νέας ρύθμισης οφειλών

Μοιραστειτε το

Για την εξόφληση των οφειλών αυτών και για κάθε νέα οφειλή προς την εφορία οι φορολογούμενοι ανεξάρτητα εάν πλήττονται ή όχι από την κρίση της πανδημίας μπορούν να ακολουθήσουν την πάγια ρύθμιση, η οποία προβλέπει 24 δόσεις για την εξόφληση των τακτικών οφειλών (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ) και 48 μηνιαίες δόσεις για τις έκτακτες (π.χ. φόρος κληρονομιάς).

Το οικονομικό επιτελείο, υπό τον φόβο μιας μεγάλης «έκρηξης» ληξιπρόθεσμων χρεών προς την εφορία τους επόμενους μήνες από νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, επιλέγει την αύξηση των δόσεων εξόφλησης των χρεών της καραντίνας και την επανένταξη των οφειλετών στις ρυθμίσεις που έχασαν.

Έτσι, όσοι συσσώρευσαν χρέη από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2020 θα μπορούν να τα αποπληρώσουν από τον Μάιο του 2021 είτε σε 12 άτοκες δόσεις είτε σε 24 έντοκες δόσεις με επιτόκιο της τάξεως του 2,5%.

Όσοι έχασαν ρύθμιση 100 ή 120 δόσεων από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 θα μπορούν να επανενταχθούν με τα ίδια προνόμια ενώ για τις δόσεις που δεν πληρώθηκαν σε αυτό το διάστημα θα μπορούν να πληρωθούν μετά το τέλος της ρύθμισης των 120 δόσεων.

Όσοι έχασαν ρύθμιση από τον Νοέμβριο του 2019 και μετά θα μπορούν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους με την πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων. Και όσοι έχουν οφειλές από δάνεια που έχουν χορηγηθεί με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου θα μπορούν να τα αποπληρώσουν σε 120 δόσεις.

Αναλυτικά παραδείγματα για τη νέα ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...