Οι φωτιές, φωτιές και η ακρίβεια, ακρίβεια – Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει τη συζήτηση στην καθημερινότητα

Μοιραστειτε το

Στην Κουμουνδούρου μπορεί να αμφισβητούν τις δημοσκοπήσεις, ωστόσο γνωρίζουν πολύ καλά πως η νίκη στις επόμενες εκλογές δεν θα έρθει από μόνη της.

Θα πρέπει να και εκείνοι με τη σειρά τους να πιέσουν την κυβέρνηση και να δείξουν, παράλληλα, στους πολίτες ότι μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα στη διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας, που συνεχώς διογκώνονται.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει στην άκρη την «εκεχειρία» που είχε κηρύξει την ημέρα που η πυρκαγιά έκαιγε στην Πεντέλη και επανέρχεται δριμύτερος στα θέματα του απασχολούν τους Έλληνες, με έμφαση στην ακρίβεια, επιχειρώντας να στριμώξει το Μέγαρο Μαξίμου στα «σχοινιά» στο ζήτημα των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η συγκεκριμένη -και απόλυτα συγκροτημένη όπως λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα- μελέτη, αποτελεί την πρώτη μεγάλη κοινή δράση των αρμόδιων τμημάτων του κόμματος και του think tank που έχει συστήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πολιτική -και επιστημονική- ευθύνη την είχε ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ πολύτιμη υπήρξε και η συμβολή του καθηγητή της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet, Nικόλαου Φαραντούρη – που συμβουλεύει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε θέματα ενέργειας.

Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από την έρευνα είναι πως τα υπερκέρδη στον τομέα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για το χρονικό διάστημα Ιούλιος 2021‐Μάρτιος 2022, αγγίζουν το 1 δις και 700 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 927 εκατ. ευρώ του πορίσματος ΡΑΕ. Το πολιτικό συμπέρασμα είναι πως η αισχροκέρδεια στις πλάτες των πολιτών είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτή και συντελείται με την ανοχή -αν όχι την καθοδήγηση- της κυβέρνησης.

Επομένως, με δεδομένο ότι αυτά τα ποσά έχουν φύγει από τις τσέπες των πολιτών και έχουν κατευθυνθεί στα ταμεία των παραγωγών και των εταιριών παροχής ρεύματος, αυτά θα πρέπει να φορολογηθούν με συντελεστή 90%, έτσι ώστε να επιστρέψουν στους πολίτες. Είναι, επίσης, σαφές πως αυτή η μελέτη θα αποτελέσει ένα ισχυρότατο αντιπολιτευτικό όπλο για την αξιωματική αντιπολίτευση στον δρόμο προς τις κάλπες.
Η επιστροφή στην καθημερινότητα, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αφήσει σε δεύτερη μοίρα τα όσα συνέβησαν στην Ανατολική Αττική τις προηγούμενες ημέρες.

Αντίθετα, αναμένεται να κορυφώσει την ρητορική του για τις ευθύνες τις κυβέρνησης για την καταστροφή που γνώρισε η περιοχή της Πεντέλης, αλλά και για την «πρόκληση» -όπως τη χαρακτηρίζει- του Κυριάκου Μητσοτάκη, να «αυτοθαυμάζεται» και να «αστειεύεται» με φόντο τα καμένα

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...