Οι φτωχοί πληρώνουν… μοντέρνα τέχνη | newsbreak

Μοιραστειτε το

Οι υπερφορολογημένοι Έλληνες λαμβάνουν τον λογαριασμό και για τα καλλιτεχνικά καπρίτσια των πλουσίων

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

H σπασμένη καρέκλα και οι άλλες… ομορφιές που θαύμασε ο πρωθυπουργός ξέρετε πόσο κόστισαν; Μαλλιοκέφαλα. Το ποσό για τη λειτουργία του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης το αποκάλυψε η ίδια η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε συνέντευξη Τύπου που έγινε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020.

Συγκεκριμένα, η κυρία Μενδώνη είπε ότι η δημόσια δαπάνη και για το κτίριο αλλά και για ένα μέρος του προγράμματος του εκθεσιακού έργου που βρίσκεται εκεί ανέρχεται σε 44.625.440 ευρώ!

Βρισκόμαστε σε μια χρεοκοπημένη χώρα, που πολύς κόσμος πεινάει και βλέπει τα σπίτια του υποθηκευμένα στις τράπεζες ή να τελούν υπό κατάσχεση επειδή δεν έχει να πληρώσει υποχρεώσεις σε ιδιώτες και στην Εφορία. Η κυβέρνηση, έτσι εύκολα, κάνει φέιγ βολάν τα λιγοστά χρήματα του κοσμάκη για να κάνει μουσείο για τη… σύγχρονη τέχνη. Την ίδια στιγμή, οι Τούρκοι απειλούν την εθνική ασφάλεια της χώρας, οι Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση και τα ΜΜΕ, στις 30 Σεπτεμβρίου, μετέδωσαν με πολλά ταρατατζούμ ότι διατέθηκε έκτακτο κονδύλι ύψους 15.000.000 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έκτακτο κονδύλι 15.000.000 στους φρουρούς της πατρίδας και 45.000.000 πεταμένα από το παράθυρο για να έχουμε μουσείο να εκθέτουμε τη σπασμένη καρέκλα που άρεσε στον πρωθυπουργό.

Αν η άρχουσα τάξη γουστάρει τόσο πολύ τη σύγχρονη τέχνη ας βάλει το χέρι στην τσέπη να την πληρώνει. Όχι, όμως, να χρεωνόμαστε εμείς, οι πολλοί, τα καλλιτεχνικά καπρίτσια μιας μειοψηφίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θηριώδες κτίριο που στεγάζει το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ανήκει στην Αττικό Μετρό Α.Ε., η οποία θα το μεταβιβάσει στο μουσείο!

Πολλοί εκ των ταλαιπωρημένων επιβατών, αντί για μεταβιβάσεις ακινήτων σε μουσεία μοντέρνας τέχνης, θα προτείναμε στην Αττικό Μετρό Α.Ε. να νοικιάσει το κτίριο σε ιδιώτη. Έτσι θα βγει κάνα ευρώ παραπάνω ώστε να προσληφθεί προσωπικό για να κάνουν περισσότερα δρομολόγια και να μη συνωστιζόμαστε σαν τις σαρδέλες στα βαγόνια, μεταδίδοντας κορονοϊό και βλέποντας ύστερα τον Χαρδαλιά στην τιβί να μας κουνάει το δάχτυλο…

Όσοι θέλουν μοντέρνα τέχνη να την πληρώνουν από τη δική τους τσέπη!

Πηγή
Author: Παναγιώτης Λιάκος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα