Οι υπουργοί του Μητσοτάκη (και ο ίδιος) διαγωνίζονται στη διασπορά σύγχυσης | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η υπεραισιοδοξία και η… βιασύνη Yπουργών, κυρίως του οικονομικού επιτελείου, να προαναγγείλουν την άρση περιορισμών ακόμη και χωρίς συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, έχει προκαλέσει δυσφορία στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Ειδικά οι αρχικές ανακοινώσεις με συγκεκριμένες ημερομηνίες, την ώρα που η πανδημία ήταν στα υψηλότερα επίπεδα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμαζόταν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ενόχλησε και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αλαλούμ με τις διαφορετικού ύφους δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, βγήκε ο ίδιος να δώσει τον τόνο.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους διοικητές των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως «οι σχεδιασμοί μας από εδώ και στο εξής δεν θα αναφέρονται τόσο σε ημερομηνίες όσο σε συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία θα κρίνουν τα βήματά μας», στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα προς όλους να συνταχθούν με αυτή τη ρητορική.

Αυτό που πρέπει να κάνει όμως ο Πρωθυπουργός είναι να δώσει σαφές μήνυμα και προς τον… εαυτό του, γιατί, πέρα από το αλαλούμ με τις δηλώσεις των Υπουργών του, υπάρχουν και οι πράξεις που δημιουργούν σύγχυση και προβληματισμό στους πολίτες.

Δεν είναι δυνατόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, εν προκειμένω με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και να μην μπαίνει σε καραντίνα, όπως επιβάλλεται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Ισχύουν μόνο για τους πολίτες τα μέτρα προστασίας;

Το… ρεσιτάλ των Υπουργών

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, αναπτύσσοντας ένα αισιόδοξο αφήγημα για τη σταδιακή άρση της καραντίνας, είχε κάνει γνωστό πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προέβλεπε να ανοίξει και πάλι η αγορά, αρχικά με το λιανεμπόριο και την εστίαση, από 1η Δεκεμβρίου, παρά τα αλλεπάλληλα θλιβερά ρεκόρ της πανδημίας.

Ακολούθως, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σε μια από τις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, βγήκε και δήλωσε πως είναι δύσκολο να λειτουργήσει η εστίαση ακόμα και την περίοδο των Χριστουγέννων, προσδιορίζοντας κι αυτός χρονικά τις εξελίξεις όσον αφορά την άρση του lockdown.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση, υπό το βάρος της μεγάλης εξάπλωσης της πανδημίας, προσγειώθηκε, με τον εκπρόσωπό της Στέλιο Πέτσα να αναγνωρίζει ουσιαστικά την αποτυχία του αρχικού σχεδιασμού, να λέει αρχικά ότι δεν είναι ρεαλιστικό το ενδεχόμενο άρσης του lockdown την 1η Δεκεμβρίου και την περασμένη Πέμπτη να ανακοινώνει επισήμως την παράτασή του για μία εβδομάδα, έως τα ξημερώματα της 7ης Δεκεμβρίου.

Και αυτά είναι μόνο ελάχιστα παραδείγματα…

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα