Οι τρεις εβδομάδες lockdown μπορεί να μην είναι αρκετές [Βίντεο]

Μοιραστειτε το

© Mykhailo Polenok | Dreamstime.com

Η κυβέρνηση αποφάσισε γενική καραντίνα στη χώρα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι των νέων μέτρων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης σε περίπτωση που δεν επιστρέψουμε στα επίπεδα κρουσμάτων του Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε πως οι μολύνσεις που καταγράφονταν τον πρώτο μήνα μετά τους καλοκαιρινούς δεν ξεπερνούσαν τις 400.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας -που την ίδια μέρα που κλείδωνε η απόφαση για γενική καραντίνα, απέκλειε το ενδεχόμενο- αναφέρθηκε (ΑΝΤ1) στα κριτήρια που θα μας έβγαζαν από τα αυστηρά περιοριστική μέτρα λέγοντας πως το γενικό πλαίσιο είναι να επιστρέψουμε στην «περίοδο που μπορούσαμε να συμβιώνουμε με τον ιό» αναφερόμενος στον Σεπτέμβρη όπου είχαμε «200 έως 400 κρούσματα, χωρίς μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ».

«Τίποτα δεν αποκλείω»

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σχολιάζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις κλήθηκε να απαντήσει (OPEN) στο ερώτημα εάν οι τρεις εβδομάδες είναι αρκετές για την ανάσχεση του κορονοϊού.

«Καταρχάς, ο κόσμος να μην φοβηθεί αν έχουμε αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες 1 – 2 ημέρες. Λογικά, το lockdown θα αρχίσει να έχει επίδραση στα κρούσματα μετά από μία εβδομάδα περίπου. Οπότε, οι άλλες δύο εβδομάδες θα είναι αρκετές για να δούμε μία σημαντική ελάττωση των κρουσμάτων, αν όλα πάνε καλά», ανέφερε αρχικά. Παράλληλα, ο καθηγητής τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του lockdown αν δεν αποδώσουν τα μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τίποτα δεν αποκλείω». 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...