Οι τρεις αλλαγές που θα μειώσουν το φόρο για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους το 2021

Μοιραστειτε το

Τρεις σημαντικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φέρνει το νέο έτος για τους μισθωτούς εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα.

Η φορολογική κλίμακα με την οποία οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα υπολογίσουν τα ποσά των φόρων που αναλογούν στους μισθούς του 2020, κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, που θα υποβάλουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι το 2021 θα είναι ευνοϊκότερη, καθώς θα έχει φορολογικούς συντελεστές μειωμένους.

Επιπλέον, από το νέο έτος οι μισθωτοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με φορολογητέα ποσά μηνιαίων αποδοχών άνω των 857 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε μικτά (ακαθάριστα) ποσά μισθών άνω των 1.000 ευρώ, θα δουν τις μηνιαίες φορολογικές κρατήσεις τους να μειώνονται λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία προβλέπεται να ισχύσει προσωρινά γι’ αυτούς επί των αποδοχών του 2021.

Επίσης όσοι μισθωτοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα έλαβαν φέτος πέραν των χρηματικών αποδοχών και παροχές σε είδος, οι οποίες θεωρούνται φορολογητέες αποδοχές, θα δουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις τους επί των παροχών αυτών να μειώνονται αισθητά.

Στην κλίμακα εκκαθάρισης του φόρου για τα εισοδήματα μειώνεται ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής, από 22% στο 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος.

Μειώνονται επίσης και οι υπόλοιποι συντελεστές για τα υψηλότερα κλιμάκια εισοδήματα, κατά μία ποσοστιαία μονάδα ο καθένας.

Πηγή
Author: editor14

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...