Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου των Pfizer/BioNTech φθάνουν σε ευρωπαϊκές χώρες

Μοιραστειτε το

Μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες έλαβαν σήμερα τις πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 που ανέπτυξαν οι εταιρίες Pfizer και BioNTech.

Την Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει τη διανομή παρτίδων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech. Την ίδια ημέρα, ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν ανακοίνωσε ότι η αρμόδια αρχή Υγείας (HAS) της χώρας ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου στην επικείμενη εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού. Η Γαλλία παρέλαβε σήμερα τις πρώτες δόσεις της και τις αποθήκευσε σε τοποθεσία σε προάστιο του Παρισιού, σύμφωνα με το δίκτυο Europe 1.

 Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 παραδόθηκαν επίσης στη Νορβηγία και τη Δανία. Εικόνες από τα οχήματα παράδοσης των εμβολίων βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και στις δύο χώρες. Σύμφωνα με το νορβηγικό δίκτυο NRK, οι πρώτες δόσεις θα διανεμηθούν στις επτά πιο πληγείσες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Όσλο.

Στην Πολωνία, τα πρώτα εμβόλια των Pfizer/BioNTech θα διανεμηθούν σε 72 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, δήλωσε νωρίτερα σήμερα σε δημοσιογράφους ο Μιχάλ Κουτσμιερόβσκι, επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας Αποθεμάτων Πρώτων Υλών.

Η Εσθονία ήταν επίσης από τις πρώτες χώρες της ΕΕ που έλαβαν το εμβόλιο σήμερα το πρωί. Η πρώτη παρτίδα που παραδόθηκε στο Ταλίν περιλαμβάνει 9.750 δόσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Postimees.

Ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού κατά του κορωνοϊού άρχισε σήμερα στην Ουγγαρία, όπως δήλωσε στο Reuters, ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Η Ουγγαρία έλαβε σήμερα το πρωί, το πρώτο φορτίο εμβολίων κατά του κορωνοϊού, το οποίο επαρκεί για τον εμβολιασμό 4.875 ανθρώπων, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Έφτασαν στην Κύπρο τα πρώτα εμβόλια

Στην Κύπρο η πρώτη παρτίδα εμβολίων για τη χώρα, την οποία παρέλαβε η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου και ο υπουργός Υγείας της Κύπρου Κωνσταντίνος Ιωάννου έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η Ευρωπαία Επίτροπος με ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter ανέφερε: «Αυτή είναι μια συναισθηματική στιγμή. Μετά από μήνες σκληρής δουλειάς, έφτασε η ημέρα των πρώτων αποστολών εμβολίων COVID-19. Χιλιάδες δόσεις παραδίδονται σήμερα σε όλα τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ταυτόχρονα. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και η ενότητα στην πράξη».

Το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε τα εμβόλια προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, προερχόμενο από την Ολλανδία.

Αύριο Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν σε οίκο ευγηρίας και στο νοσοκομείο αναφοράς, ενώ για τη Δευτέρα στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί ο εμβολιασμός του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Η τωρινή ποσότητα των εμβολίων αντιστοιχεί στο 29% του συνολικού αριθμού που θα παραλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Τα εμβόλια έφτασαν στο νοσοκομείο Σπαλαντσάνι της Ρώμης- Μια νοσοκόμα 28 ετών, η πρώτη που θα εμβολιαστεί, αύριο

Η πρώτη παρτίδα 9.750 εμβολίων που προορίζεται για τους Ιταλούς γιατρούς, νοσοκόμους και ηλικιωμένους έφτασε στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης.

Από σήμερα ξεκινάει η μεταφορά σε ειδικά εξοπλισμένα κέντρα των είκοσι περιφερειών της χώρας. Διαδικασία που θα πραγματοποηθεί με τη βοήθεια πέντε στρατιωτικών αεροσκαφών και διακοσίων πενήντα στρατιωτών που θα οδηγούν άλλα τόσα φορτηγά ψυγεία. Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να παραδοθούν σχεδόν δυο εκατομμύρια φιαλύδια εμβολίου, σε όλες τις περιοχές της Ιταλίας. Άμεση προτεραιότητα, στην πρώτη αυτή φάση θα έχει το προσωπικό των νοσοκομείων, των οίκων ευγηρίας και οι ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τους επόμενους είκοσι ένα μήνες, βάσει του μέχρι τώρα προγράμματος, η Ιταλία θα μπορέσει να λάβει, συνολικά, διακόσια δυο εκατομμύρια φιάλες εμβολίου, από σειρά φαρμακευτικών εταιριών. Το πρώτο εμβόλιο, αύριο στις 7 το πρωί, τοπική ώρα, θα χορηγηθεί στη νοσηλεύτρια Κλάουντια Αλιβερνίνι, 28 ετών, η οποία εργάζεται στο νοσοκομείο Σπαλάντσανι της Ρώμης. Από την αρχή της πανδημίας, συμβάλλει ακούραστα στην θεραπεία των ασθενών με κορονοϊό.

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...