Οι προβλέψεις Στουρνάρα θα ήταν ανέκδοτο εάν δεν κατέρρεε η Ελλάδα | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ για να εξηγήσει πως ένας άνθρωπος σαν τον Γιάννη Στουρνάρα βρέθηκε σε καίριες θέσεις της εθνικής οικονομίας όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Είναι ο άνθρωπος που κυριολεκτικά έχει αποτύχει στα πάντα. Ειδικά τον καιρό της πανδημίας, βλέποντας τις προβλέψεις Στουρνάρα, αναρωτιέσαι εάν ο άνθρωπος είναι θεσμικός παράγοντας ή συνοικιακή αναλύτρια καφέ Λουμίδη.

Στα τέλη Μαΐου ο κ. Γιάννης Στουρνάρας έκανε την μοναδική στα παγκόσμια χρονικά, πρόβλεψη – λάστιχο, σύμφωνα με την οποία η ύφεση του 2020 θα κυμαινόταν από 4,5% έως …9,5% του ΑΕΠ, με «το βασικό σενάριο» να είναι στο 6%. Τον Απρίλιο βέβαια, το βασικό σενάριο που προέβλεπε έκανε λόγο για ύφεση γύρω στο 4%! Μιλώντας μάλιστα στο Φόρουμ των Δελφών, χαρακτήρισε υπερβολικό το σενάριο που όμως εξέφραζαν αρκετοί, περί διψήφιας ύφεσης.

Τον Σεπτέμβρη αναθεώρησα τις προβλέψεις του, κάνοντας λόγο για 7,5%. Τον Οκτώβρη, πήγε στο 9,5%. Έχει φυσικά ακόμα δύο μήνες για να φτάσει στο 12%, πριν την Πρωτοχρονιά.

Οι προβλέψεις του Γιάννη Στουρνάρα θα μπορούσαν να είναι ένα ξεκαρδιστικό ανέκδοτο, εάν δεν έκρυβαν πίσω τους μία ασύλληπτη τραγωδία για την Ελλάδα και τους έλληνες. Τραγωδία για την οποία ο κύριος Στουρνάρας φέρει μεγάλη ευθύνη.

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ανδρέας Ζ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα