Οι πρακτικές λύσεις για το ελληνικό πρόβλημα | newsbreak

Μοιραστειτε το

«Γνώσῃ δ’ ἀνθρώπους αὐθαίρετα πήματ’ ἔχοντας τλήμονας, οἵτ’ ἀγαθῶν πέλας ὄντων οὔτ’ ἐσορῶσιν οὔτε κλύουσι». Θα γνωρίσεις, ακόμη, ταλαίπωρους ανθρώπους, από συμφορές που οι ίδιοι προκάλεσαν, οι οποίοι, ενώ τα αγαθά βρίσκονται κοντά τους, ούτε τα βλέπουν». Από τα «Χρυσά Επη» του Πυθαγόρα.

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Τις περισσότερες από τις συμφορές που μας πλήττουν συνήθως τις προκαλούμε οι ίδιοι στον εαυτό μας. Οι λύσεις στα προβλήματα και τα αγαθά βρίσκονται κοντά μας κι εμείς δεν τα βλέπουμε. Αυτά διδάσκονταν στα πυθαγόρεια ομακοεία, αυτά ίσχυαν και ισχύουν και τώρα.

Ο αείμνηστος Σωτήρης Σοφιανόπουλος έβλεπε τους θησαυρούς που έχει η Ελλάδα και γνώριζε ποιες ήταν οι πρακτικές λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Ηταν βιομήχανος, χημικός, ο τελευταίος ιδιοκτήτης της ΧΡΩΠΕΙ και φλογερός πατριώτης. Είχε ιδρύσει το Κόμμα Ελληνισμού, το οποίο είχε μικρή απήχηση στο πολιτικό τοπίο της οικογενειοκρατίας και της πρακτόρευσης ξένων συμφερόντων σε ελληνικό έδαφος, σε βάρος του λαού και του έθνους. Στις 20 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατό του και ο δρ Χρήστος Μαλτέζος, ως φόρο τιμής στην προσφορά αυτού του σπουδαίου ανθρώπου στην πατρίδα, έγραψε το βιβλίο «Σωτήρης Σοφιανόπουλος. Ιδιοκτήτης της ΧΡΩΠΕΙ και οραματιστής της ενδογενούς παραγωγικής ανάπτυξης. 1938-2020». Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πελασγός.

Σε αυτό το έργο περιλαμβάνονται οι προτάσεις του Σ. Σοφιανόπουλου για την αυτάρκεια της χώρας και την οικονομική ακμή της. Το ανθελληνικότατο κατεστημένο του τόπου δεν υιοθέτησε ούτε μία επειδή η ξενοκρατία που το διατηρεί στην εξουσία δεν θα ήθελε μια ελεύθερη και οικονομικά ανεξάρτητη χώρα στα… πόδια της.

Αυτός ο τόμος θα μπορούσε να αποτελεί το οικονομικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα της πατρίδας μας. Οι προτάσεις είναι εφαρμόσιμες και όχι γενικόλογες. Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος δεν ήταν αερολόγος και δεν σπαταλούσε τον χρόνο των ακροατών ή τηλεθεατών (εμφανιζόταν συχνά σε εκπομπές του Κώστα Χούντα στο High TV) μιλώντας για θέματα που αγνοεί με στόχο να εντυπωσιάσει.

Οποιοσδήποτε αναγνώστης μπορεί να το προμηθευτεί, να ανατρέξει στις σελίδες του και να φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους βουλευτές της περιοχής του, ερωτώντας τους για τα θέματα με τα οποία ασχολείτο ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω ίσως και να μην έχουν ιδιαίτερο νόημα και σημασία στην Ελλάδα, που εκλέγει στο πρωθυπουργικό αξίωμα κάποιον που θεωρεί ότι η χώρα είναι «μικρή» ακόμα και για να διαπραγματευτεί αγορά εμβολίων από φαρμακοβιομηχανίες…

Πηγή
Author: Παναγιώτης Λιάκος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα