Οι πολιτικές του Δήμου Π. Φαλήρου για τους ηλικιωμένους στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Δήμων & των Περιφερειών – Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Μοιραστειτε το

O Δήμος Παλαιού Φαλήρου, συμμετέχει για πρώτη φορά με την Περιφέρεια του Lugo της Ισπανίας, την πόλη της Μantova της Ιταλίας, την περιφέρεια του Burgenland της Αυστρίας και την ΜΚΟ Συμμαχία για την Ολοκληρωμένη Φροντίδα από την Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Δήμων και των Περιφερειών που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες την εβδομάδα από 12 – 14 Οκτωβρίου 2020.

Η εβδομάδα αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες σχετικά με την περιφερειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της δράσης θα παρουσιαστούν διαδικτυακά, σε Ευρωπαίους λήπτες αποφάσεων, δημοσιογράφους, διεθνείς οργανισμούς, ερευνητικούς και επαγγελματικούς οργανισμούς  οι κοινές εμπειρίες των συμμετεχόντων :

  • για τις προκλήσεις της ενεργού και υγιούς γήρανσης μετά την CΟVID – 19 εποχή,
  • πως αλλάζει η παροχή των υπηρεσιών υγείας και φροντίδας μέσω της ηλεκτρονικής υγείας και της τηλεϊατρικής,
  • ποιά είναι τα σχέδια στις πόλεις και στις περιφέρειες για το θέμα

και κυρίως

  • πως πρέπει στο μέλλον να επενδύουν τα κράτη μέλη, οι περιφέρειες και η τοπική αυτοδιοίκηση σε καινοτόμες τεχνολογίες ώστε να δημιουργείται προστιθέμενη αξία στην οικονομία και στην υγεία των χωρών, αλλάζοντας την νοοτροπία που θέλει τις επενδύσεις στην υγεία και ειδικότερα των ηλικιωμένων και αυτών με χρόνια νοσήματα, να είναι κόστος ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί όφελος.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, θα είναι ανάμεσα στους ομιλητές της σχετικής ημερίδας «The European challenge of active ageing postCOVID-19» που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 13 Οκτωβρίου 2020 και θα αναπτύξει τις πολιτικές και την εμπειρία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στο θέμα.

Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά και online την τηλε-εκδήλωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://europa.eu/regions-and-cities/programme/sessions/1598_en, ( αφού πρώτα εγγραφούν στο site της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών).

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, 17/9/2020

Πηγή
Author: Ευάγγελος Ρίζος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα