Οι παρακολουθήσεις φέρνουν πιο κοντά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Μοιραστειτε το

Ένα βήμα πιο κοντά δείχνουν να έρχονται ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, μετά τις αποκαλύψεις του Νίκου Ανδρουλάκη ότι κάποιοι προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο κινητό του τηλέφωνο.

Επίσης, η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το εν λόγω θέμα δείχνει, επίσης, πως μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι η Κουμουνδούρου βλέπει στη Χαριλάου Τρικούπη έναν εν δυνάμει μετεκλογικό σύμμαχο, προκειμένου να «τελειώνει η χώρα με το καθεστώς Μητσοτάκης», όπως είπε στην πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα Documento, ο Αλέξης Τσίπρας.

Άλλωστε, η «προοδευτική διακυβέρνηση» από την Κυριακή της απλής αναλογικής εξακολουθεί να αποτελεί στρατηγικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ, πάρα την επιφυλακτική -ως και παντελώς αρνητική- στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Αν και στην παρούσα συγκυρία δεν υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στα δύο κόμματα -ούτε επίσημοι, ούτε ανεπίσημοι- η προσπάθεια παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, φαίνεται πως έφερε ένα βήμα πιο κοντά τις δύο πλευρές.

Μπορεί ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να προσπάθησε δημόσια να κρατήσει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτώμενος τι θα συνέβαινε αν στη θέση του βρίσκονταν κάποιος εκ των κυρίων Μητσοτάκης ή Τσίπρα, ωστόσο πρόσωπα από τη Χαριλάου Τρικούπη και την Κουμουνδούρου, αναγνωρίζουν ο ένας τη θετική στάση που κράτησε άλλος – έστω και αν υπογράμμιζαν ότι η κάθε πλευρά μπορεί και να είχε διαφορετικά κίνητρα.

Πάντως, είναι αναμφισβήτητο ότι και τα δύο κόμματα έσπευσαν να ζητήσουν εξηγήσεις από την κυβέρνηση, μίλησαν αμφότερα ανοιχτά για «απόπειρα συγκάληψης», ενώ χρησιμοποίησαν όλες τις κοινοβουλευτικές δυνατότητες που είχαν, προκειμένου να λάβουν απαντήσεις για το τι πραγματικά συνέβη στην υπόθεση Ανδρουλάκη, αλλά και με την παρακολούθηση του Θανάση Κουκάκη.

Πέρα από τη μείωση της απόστασης ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ένα ακόμα πολιτικό στοιχείο που προκύπτει από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, είναι ότι μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς το άλλοτε κραταιό κίνημα κάθε άλλο πάρα ευχαριστημένο είναι από τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...