Οι μικροί χάκερ της Φλώρινας πρώτοι στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών

Μοιραστειτε το

Την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην εκπαίδευση, στην κατηγορία των Γυμνασίων, κατέλαβε η ομάδα ρομποτικής Coconut Team, από τον όμιλο ρομποτικής Μικροί Χάκερ του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας.

Η ομάδα που αποτελείται από τους Μαυρόπουλο Θεόφιλο, Μπάλκο Δημήτρη, Ντόβα Ασπασία και Παπαθανασίου Αχιλλέα έχει δημιουργήσει την πρωτότυπη  πλατφόρμα Environment gets social! η οποία αποτελεί το πρώτο κοινωνικό περιβαλλοντικό δίκτυο και επιτρέπει σε όλους να συμμετέχουν και να μοιράζονται περιβαλλοντικές μετρήσεις, καθώς κάνουν τη βόλτα τους με το ποδήλατο. Τα παιδιά παρουσίασαν το έργο τους διαδικτυακά στις 23 Δεκεμβρίου 2020  στην εκδήλωση που οργάνωσε η ΕEΛΛΑΚ και το Ίδρυμα Ωνάση, μαζί με τα υπόλοιπα μαθητικά έργα που διακρίθηκαν από όλη την Ελλάδα.

Η Φλώρινα και ειδικότερα ο όμιλος ρομποτικής Μικροί Χάκερ του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό κόμβο καινοτομίας στην εκπαίδευση στα πεδία του STEAM και της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα.

Ο υπεύθυνος του ομίλου ρομποτικής Μικροί Χάκερ, Γιάννης Αρβανιτάκης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την Άσπα, τον Αχιλλέα, τον Δημήτρη και τον Θεόφιλο που συνεχίζουν να οραματίζονται και να δημιουργούν. Εκπροσωπούν τον όμιλο ρομποτικής Μικροί Χάκερ, το Πειραματικό Σχολείο και την Φλώρινα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αποτελούν παράδειγμα για τα νέα παιδιά του ομίλου και τους εύχομαι να είναι πάντα δημιουργικοί!»


Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα