Οι κινήσεις Γεραπετρίτη με φόντο τον ανασχηματισμό και τις πρόωρες εκλογές | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ειδικές αποστολές έχει αναλάβει ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τόσο για τον ανασχηματισμό, αλλά και για τον σχεδιασμό των ψηφοδελτίων στις επόμενες εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, αυτός είναι που διατηρεί ανοιχτό τον δίαυλο με το Δημήτρη Αβραμόπουλο, τόσο για το ενδεχόμενο υπουργοποίησης του αλλά και της καθόδου του με την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρώτη περιφέρεια της Αθήνας.

Για το ενδεχόμενο υπουργοποίησης του ιστορικού στέλεχος της Ν.Δ., μοναδικό ενδεχόμενο φέρεται να είναι η δημιουργία επιπλέον υπουργικής θέσης «επικρατείας», ώστε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να αναλαμβάνει ειδικές αποστολές κυρίως στο εξωτερικό, λόγω της εμπειρίας του ως πρώην ευρωπαίος επίτροπος. Το βαρύ βιογραφικό άλλωστε του Αβραμόπουλου δεν θα του επέτρεπε να δεχτεί οτιδήποτε άλλο.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο καθόδου του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Α Αθήνας, θα πρέπει να γίνει με όρους «Μαξίμου» παρά τις εσωκομματικές αντιδράσεις που θα προκληθούν. Ενδέχεται να ασκηθεί κάποιας μορφής πίεση, προκειμένου να υπάρχει συμμαχία με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, ώστε ο τελευταίος να αποκτήσει προβάδισμα σε μία περιφέρεια που παραδοσιακά αναμετριώνται ιστορικά στελέχη της παράταξης.

Η δυσαρέσκεια άλλωστε του μεγάρου Μαξίμου για την ανθεκτική δημοφιλία του Βασίλη Κικίλια, τις θέσεις της Όλγας Κεφαλογιάννη, του Νικήτα Κακλαμάνη και άλλων ιστορικών στελεχών της ίδιας περιφέρειας, μπορεί να εκφραστεί μόνο με τέτοιου είδους συμμαχίες, προκειμένου να «κοντύνει» προσωπικότητες της παράταξης που δεν υπάγονται στον «στενό κύκλο Μητσοτάκη».

Το εάν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεχτεί να είναι υποψήφιος με αυτούς τους όρους, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Άλλωστε αυτός θα προσφέρει περισσότερα με μία ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, από ότι θα πάρει. Στην πολιτική όμως, ποτέ μην λες ποτέ.

Πηγή
Author: Ανδρέας Ζ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα