Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Facebook για διακρίσεις κατά Αμερικανών εργαζομένων

Μοιραστειτε το

© GilbertC | Dreamstime.com

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον γνωστό τεχνολογικό κολοσσό Facebook πως κάνει διακρίσεις σε βάρος Αμερικανών εργαζομένων. Σε σχετική αγωγή που κατάθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, υποστηρίζεται ότι ο γίγαντας κοινωνικής δικτύωσης προτιμά την πρόσληψη ξένων εργαζομένων με προσωρινή βίζα.

Σύμφωνα με την αγωγή, το Facebook «σκόπιμα δημιούργησε ένα σύστημα προσλήψεων που εμπόδισε τους Αμερικανούς με προσόντα να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να θέσουν υποψηφιότητα» για 2.600 θέσεις εργασίας, τα δύο τελευταία χρόνια, με μισθό κατά μέσο όρο σε πολλές περιπτώσεις 156.000 δολάρια τον χρόνο.

Βάσει της αγωγής, το Facebook δεν πρόβαλε τις θέσεις αυτές στον ιστότοπό του και αρνείτο τις αιτήσεις μέσω διαδικτύου, προκειμένου να τις διαθέσει σε εργαζόμενους με παρουσία ήδη στην εταιρεία έχοντας προσωρινή βίζα, οι οποίοι ήθελαν να αποκτήσουν «πράσινη κάρτα».

Σημειώνεται ότι για να αποκτήσει κάποιος «πράσινη κάρτα» –που προσφέρει ένα μόνιμο καθεστώς διαμονής στις ΗΠΑ– θα πρέπει να διαθέτει μόνιμη θέση εργασίας και ο εργοδότης θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν έχει Αμερικανό υποψήφιο με τα κατάλληλα προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...