«Οι εορτασμοί των Χριστουγέννων θα πρέπει να ακυρωθούν λόγω της Covid-19»

Μοιραστειτε το

Οι παραδοσιακοί εορτασμοί για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα πρέπει να ακυρωθούν φέτος λόγω των φόβων ότι μπορεί να οδηγήσουν σε νέα έξαρση της επιδημίας της COVID-19, δήλωσε σήμερα ο Ζουλιέν Λανγκλέ, διευθυντής νοσοκομείου στο Παρίσι, στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC.

Ο Λανγκλέ δήλωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος τα πάρτι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς -γνωστής ως Σεν Σιλβέστρ– να καταλήξουν μια «τεράστια διαγενεακή εστία που θα μπορούσε να αποτελέσει την αιτία ενός πιθανού τρίτου κύματος» της COVID-19.

«Θα έλεγα, χωρίς κανένα δισταγμό, ότι πρέπει να ακυρώσουμε τα Χριστούγεννα και το Σεν-Σιλβέστρ», δήλωσε ο Λανγκλέ, που εργάζεται στο νοσοκομείο Antony στην περιοχή του Παρισιού.

Η Γαλλία εισήλθε σε δεύτερο, πανεθνικό lockdown για να ανακόψει την εξάπλωση της COVID-19 στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά κάποιοι πολιτικοί και ειδικοί σε θέματα υγείας ελπίζουν ότι με αυτό τον τρόπο οι αριθμοί της COVID-19 ίσως αρχίσουν να μειώνονται, επιτρέποντας να «ανοίξει» εκ νέου η χώρα εγκαίρως για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Με πάνω από 1,8 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα από το ξέσπασμα της επιδημίας, η Γαλλία έχει τον τέταρτο υψηλότερο στον κόσμο αριθμό κρουσμάτων, μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία και τη Βραζιλία.

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...