«Οι εμβολιασμοί στο Ισραήλ έχουν σώσει ήδη πολλές ζωές» – Ο Μόσιαλος αναλύει | in.gr

Μοιραστειτε το

Στα «εξαιρετικά νέα» από τους μαζικούς εμβολιασμούς στο Ισραήλ, όπου μεταξύ των 523.000 πλήρως εμβολιασμένων υπήρξαν μόνο τέσσερις σοβαρές περιπτώσεις και κανένας δεν πέθανε, αναφέρεται σε νέα ανάρτησή του ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Όπως επισημαίνει «σε ένα πρόσφατο δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου The times of Israel, η υπεύθυνη του ασφαλιστικού φορέα Maccabi HMO Δρ Miri Mizrahi Reuveni, είπε ότι τα δεδομένα μια εβδομάδα μετά τη 2η δόση δείχνουν πως το εμβόλιο έχει 93% αποτελεσματικότητα, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα την επιτυχία του εμβολίου, καθώς χωρίς αμφιβολία έσωσε πολλές ζωές στο Ισραήλ».

«Τα δεδομένα του Maccabi αναφέρονται σε όλα τα μέλη του ασφαλιστικού φορέα που επί του παρόντος βρίσκονται 7 ή περισσότερες ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης: μόνο 544 άτομα – ή 0,1% – έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό, υπήρξαν τέσσερις σοβαρές περιπτώσεις και κανένας δεν πέθανε» συμπληρώνει.

Ακόμα πιο αναλυτικά, μεταξύ των 523.000 πλήρως εμβολιασμένων:

  • 544 μολύνθηκαν με COVID-19
  • η συντριπτική πλειονότητα όσων κόλλησαν έχει περάσει τη νόσο με ελαφρά συμπτώματα, εκ των οποίων 15 χρειάστηκαν νοσηλεία
  • Από αυτούς που χρειάστηκαν νοσηλεία, 8 βρίσκονται σε ήπια κατάσταση, 3 σε μέτρια κατάσταση και 4 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

«Δηλαδή το ποσοστό των λοιμώξεων που αναφέρθηκαν από τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης της Maccabi αντιστοιχεί στο 0,104% του συνόλου. Ωστόσο, αναμένεται αύξηση, καθώς οι αριθμοί των λοιμώξεων αυξάνονται αναπόφευκτα. Αυτό δεν φαίνεται όμως να επηρεάζει το ποσοστό αποτελεσματικότητας, καθώς η σύγκριση γίνεται μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων σε οποιοδήποτε επιλεγμένο χρονικό πλαίσιο. Φαίνεται λοιπόν πως η πραγματική αποτελεσματικότητα του εμβολίου πλησιάζει το 95% της αποτελεσματικότητας που κατέγραψαν οι κλινικές δοκιμές της Pfizer» εξηγεί.

«Με αυτά τα καλά νέα από το Ισραήλ για την πορεία των εμβολιασμών σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο» καταλήγει.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Μόσιαλου

Εξαιρετικά νέα από τους μαζικούς εμβολιασμούς στο Ισραήλ: μεταξύ των 523.000 πλήρως εμβολιασμένων υπήρξαν μόνο τέσσερις…

Posted by Ηλίας Μόσιαλος on Friday, February 12, 2021

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...