Οι εμβολιασμοί στην ΕΕ ξεκινούν στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου

Μοιραστειτε το

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των πολιτών τους κατά του κορωνοϊού στις 27 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε όλη την ΕΕ», έγραψε η φον ντερ Λάιεν στο Twitter.

«Είναι η στιγμή της Ευρώπης«, ανέφερε επίσης στην ανάρτησή της. «Προστατεύουμε τους πολίτες μας μαζί. Μαζί είμαστε δυνατοί», κατέληξε. 

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Κομισιόν ζήτησε χθες να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί την ίδια ημέρα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, και με την προϋπόθεση ότι ο EMA εγκρίνει τελικά το εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί από τις Pfizer-BioNTech. 

«Εν τέλει, εντός μίας εβδομάδας, το πρώτο εμβόλιο θα έχει εγκριθεί, κατά συνέπεια, οι εμβολιασμοί θα μπορέσουν να ξεκινήσουν αμέσως… είναι μία τεράστια επιχείρηση», δήλωσε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Ας ξεκινήσουμε λοιπόν όσο το δυνατόν ταχύτερα αυτήν την εκστρατεία εμβολιασμού όλοι μαζί οι είκοσι επτά, με έναρξη την ίδια ημέρα, όπως αντιμετωπίσαμε με ενότητα όλο το προηγούμενο διάστημα. Ας ξεκινήσουμε την εκρίζωση του φριχτού αυτού ιού μαζί και με ενότητα»», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση της Επιτροπής για τα Φάρμακα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) που είχε προγραμματιστεί για τις 29 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως στις 21 Δεκεμβρίου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει και στις 29 εφόσον χρειαστεί.

Η άδεια κυκλοφορίας διασφαλίζει ότι τα εμβόλια COVID-19 πληρούν τα ίδια υψηλά πρότυπα της ΕΕ με όλα τα εμβόλια και τα φάρμακα. Θα ισχύει ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, επιτρέποντας σε όλα τα κράτη μέλη να επωφεληθούν από την κοινή εργασία που επιτελείται σε επίπεδο ΕΕ και θα τους επιτρέψει να ξεκινήσουν ταυτόχρονα τις εκστρατείες εμβολιασμού τους.

naftemporiki.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...