Οι εκλογές και οι αλλαγές… στην ώρα τους – Με αέρα ανανέωσης θα βγει μπροστά ο Μητσοτάκης

Μοιραστειτε το

Tο ρεκόρ της σταθερής πρωτιάς και με διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ  θέλει να εκμεταλλευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να πραγματοποιήσει τις εκλογές στην ώρα τους,  παρά τις συνεχείς φήμες για πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο – Παράλληλα στο κυβερνών κόμμα βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις διαδικασίες για το φρεσκάρισμα και την ανανέωση των ψηφοδελτίων του κόμματος

Για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός επανέλαβε από την Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας αν και παραδέχθηκε μιλώντας στο FM 100 ότι η φετινή ΔΕΘ θα είναι προεκλογική «στο βαθμό που θα είναι σίγουρα η τελευταία Έκθεση της Θεσσαλονίκης πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές που θα γίνουν το ’23».

Την ίδια ώρα αρκετά κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι οι εκλογές «θα γίνουν στην ώρα τους», κάτι που δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη εξάντληση της τετραετίας. Ανεξάρτητα πάντως από το χρόνο των εκλογών θεωρείται δεδομένη η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανανέωση των ψηφοδελτίων.

Ιδιαίτερο βάρος δίδεται και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά και στην Ευρωβουλή. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι αλλαγές θα είναι σαρωτικές, ειδικά για το Επικρατείας, όπου ο μόνος σίγουρος φαίνεται να είναι ο υπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Πιερρακάκης. Πρακτικά θα αλλάξουν και οι πέντε σημερινές θέσεις που έχει στο Επικρατείας η ΝΔ.

Θυμίζουμε ότι ήδη έχουν ανακοινωθεί ορισμένες υποψηφιότητες σε συγκεκριμένες περιφέρειες, χωρίς κάτι τέτοιο να σηματοδοτεί κατ’ ανάγκη πρόωρες εκλογές. Ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στο Νότιο Τομέα της Β΄ Αθήνας, ο κ. Θόδωρος Σκυλακάκης ακούγεται εντόνως ότι θα δώσει τη μάχη του σταυρού στην Ηλεία, ενώ οι κύριοι Παναγιώτης Πικραμμένος και Χρήστος Ταραντίλης αναμένεται να αποχωρήσουν ιδία βουλήσει…

Στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα αναμένεται να επιστρέψει και ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο πρωθυπουργός θέλει σαφέστατα να στείλει ένα μήνυμα ανανέωσης και διεύρυνσης της κεντροδεξιάς παράταξης με νέα πρόσωπα τα οποία δεν θα προέρχονται απαραίτητα από τον χώρο της ΝΔ.

Άλλωστε όπως ο ίδιος έχει πει: οι εκλογές κερδίζονται στο Κέντρο. Ήδη η ΝΔ προχωρά σε “λίφτινγκ” των “γαλάζιων” ψηφοδελτίων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες με την ένταξη εξωκοινοβουλευτικών στελεχών, αλλά και νέων προσώπων με στόχο την ισχυροποίηση της κεντροδεξιάς παράταξης

Μεγάλες αλλαγές αναμένεται να γίνουν και στην Ευρωβουλή. Ήδη οι δημοσιογραφικές πληροφορίες επιμένουν ότι η κυρία Μαρία Σπυράκη θα εγκαταλείψει τις Βρυξέλες και θα είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ δεν αποκλείεται και η επιστροφή της Ελίζας Βόζενμπεργκ στην Α΄ Αθήνας.

Ο μόνος σίγουρος φαίνεται να είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος φέρεται να είναι εκ νέου ο επικεφαλής του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου. Τα υπόλοιπα είναι όλα ανοικτά και βεβαίως θα εξαρτηθούν από τις εθνικές εκλογές αφού ως γνωστό οι ευρωεκλογές θα γίνουν την Άνοιξη του 2024 και άρα η ΝΔ θα έχει σαφέστερη εικόνα για το πώς θα κινηθεί στην Ευρωβουλή.

Σε μια περίοδο που το Μαξίμου βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα σφοδρό κύμα ανατιμήσεων είναι σαφές πως η τουρκική προκλητικότητα έχει συσπειρώσει τον κόσμο γύρω από τη «φανέλα της εθνικής Ελλάδας» γεγονός που ενισχύει το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εθνικά κάτι που αποτυπώνεται και στο ερώτημα των δημοσκοπήσεων «ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας».

Τα εθνικά ζητήματα και το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας είναι δύο αστάθμητοι παράγοντες που επηρεάζουν τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ακριβή χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες.

«Ο πρωθυπουργός θέλει να πάει σε εκλογές με το σύνθημα: Ισχυρό κράτος και πολιτική σταθερότητα», λένε καλά πληροφορημένες πηγές.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...