Οι «εθνικόφρονες», οι «δειλοί» – Αγριεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα

Μοιραστειτε το

Τη «μπάλα» σε ένα «γήπεδο» που θεωρητικά ευνοεί τη συντηρητική παράταξη, αυτό των εθνικών θεμάτων, επιχειρεί να μεταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ το «παιχνίδι» της πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς τα όσα συνέβησαν στη Μαδρίτη, στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, προκαλούν έντονη ανησυχία στην Κουμουνδούρου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί ανοιχτά την κυβέρνηση πως «τροφοδοτεί τις ορέξεις του Ερντογάν» με την απαθή -όπως τη χαρακτηρίζει- στάση που ακολουθεί στην εξωτερική πολιτική, η οποία «υποτάσσεται στις προπαγανδιστικές ανάγκες της προεκλογικής περιόδου», προκαλώντας «οδυνηρά σφάλματα» για τα εθνικά μας.

Οργή για τα F-16

Λίγες ημέρες πριν το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ισχυριστεί από το βήμα της Βουλής ότι υπάρχουν πληροφορίες πως οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ανταποκριθούν θετικά στο αίτημα της Τουρκίας για να αναβαθμίσουν τα F-16 της. Απαντώντας, ο πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι αυτές οι φήμες είναι ψευδείς.

Φαίνεται, όμως, πως η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να ικανοποιήσει αυτό το -κομβικό για την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή- αίτημα των γειτόνων μας, με την πρόφαση ότι η περαιτέρω ενίσχυση της Τουρκίας, είναι και ενίσχυση του ΝΑΤΟ. Αυτό κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελεί μία τεράστια ήττα για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Διότι, όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτά τα αεροσκάφη θα πετάνε πάνω από το Αιγαίο. Και παρά τη στρατηγική του «δεδομένου συμμάχου», η κυβέρνηση απέτυχε να εμποδίσει αυτή τη δυσμενή εξέλιξη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πώς ακριβώς θα μπορεί αύριο αυτή η κυβέρνηση που δηλώνει ικανοποιημένη από μια συμφωνία, που δίνει τη δυνατότητα σε Σουηδία και Φιλανδία να άρουν το εμπάργκο και πουλάνε όπλα στην Τουρκία, αύριο να ζητήσει από τις ΗΠΑ να μην ικανοποιήσει τα τουρκικά αιτήματα για F16;», αναρωτήθηκε, χθες, με παρέμβαση του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ζήτησε, μάλιστα, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα απαιτεί στήριξη και δέσμευση των συμμάχων απέναντι στις προκλήσεις και τα επεκτατικά σχέδια του κυρίου Ερντογάν. Αλλά και ότι η χώρα μας θα βρεθεί αποφασιστικά απέναντι και θα αξιοποιήσει όλα τα διεθνή της όπλα, ώστε οι ΗΠΑ να μην εκσυγχρονίσουν και πουλήσουν F16 στην Τουρκία.

«Υποχωρήσεις Μητσοτάκη»

Και μπορεί η αναβάθμιση των τουρκικών F-16 να είναι το πρακτικό, άμεσο ζήτημα για τη χώρα μας, ωστόσο και η συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και τις Σουηδία, Φινλανδία, μόνο ικανοποιητική δεν μπορεί να είναι για τα για τα εθνικά συμφέροντα, τονίζουν από την Κουμουνδούρου.

Όπως σημειώνουν, με τα άρθρα 7 και 8 (σημείο 7) του μνημονίου που υπέγραψαν με την Τουρκία, η Φινλανδία και η Σουηδία δεσμεύονται ότι- χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις- θα πουλάνε όπλα στην Τουρκία και θα στηρίζουν τη συμμετοχή της στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ σήμερα και στο μέλλον, ανεξαρτήτως των τουρκικών ενεργειών στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο, τη Συρία και τη Λιβύη.

«Πώς θα στηρίξει το βέτο της Ελλάδας και της Κύπρου στη συμμετοχή της Τουρκίας στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ; Αφού δηλώνουμε ικανοποιημένοι με τη στήριξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στη Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας;», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ανεβάζει τους τόνους

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να ανεβάσει τους τόνους. Αντιπαραβάλλοντας, μάλιστα, τη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών», με τα πεπραγμένα της ως κυβέρνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η φράση «κάνουν τα λιοντάρια και τους εθνικόφρονες αλλά στην πράξη είναι δειλοί απέναντι στην εθνική ευθύνη», που χρησιμοποίησε, χθες, στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας. Απευθύνονταν, μεν, στον Άδωνι Γεωργιάδη και την απραξία που του καταλογίζει για το ζήτημα της κατοχύρωσης του εμπορικού σήματος «Turkegean», αλλά στην πραγματικότητα τη χρησιμοποίησε για την κυβέρνηση, συνολικά.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...