Οι δύο όψεις των ΗΠΑ: Μία εκλεγμένη συνωμοσιολόγος και μια διεμφυλική γερουσιαστής

Μοιραστειτε το

Μπορεί ο τελικός νικητής των εκλογών για την προεδρία να μην έχει ακόμη αναδειχθεί, όμως τα πρώτα αποτελέσματα στις ΗΠΑ καταγράφουν ορισμένες από τις αντιθέσεις που επικρατούν στην αμερικανική κοινωνία.

♦Παρακολουθείστε live ΕΔΩ μέσω της efsyn.gr την πορεία της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εκλογή δύο γυναικών με διαφορετική εντελώς πορεία, ενώ οι πολιτικές τους νίκες έχουν ξεχωριστή σημασία.

Από τη μία πλευρά το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα πανηγυρίζει μια ιστορική ημέρα, καθώς η Σάρα ΜακΜπράιντ γίνεται η πρώτη διεμφυλική γερουσιαστής της χώρας. 

Η 30χρονη Δημοκρατική κέρδισε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της στην κούρσα για τη θέση του Ντέλαγουερ, την Πολιτεία του Τζο Μπάιντεν.

«Τα καταφέραμε, νικήσαμε τις εκλογές. Ελπίζω η σημερινή ημέρα να δείξει στα ΛΟΑΤΚΙ παιδιά πως η δημοκρατία μας είναι αρκετά ευρύχωρη και για εκείνα».

Στον αντίποδα βρίσκεται η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν που είναι είναι κι επισήμως η πρώτη… συνωμοσιολόγος που μπαίνει στην Αμερικανική Βουλή.

Η ακροδεξιά Ρεπουμπλικανή επιχειρηματίας ήταν δεδομένο ότι θα κέρδισε τη θέση, καθώς ο δημοκρατικός αντίπαλός της αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της θέσης στην 14η περιφέρεια της Τζόρτζια.

Εδώ και καιρό η Γκριν έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής με τις ρατσιστικές της δηλώσεις, αλλά και την υποστήριξή της στην QAnon, μια αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας με αντισημιτικές ρίζες. Οι οπαδοί της πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μάχεται μυστικά ενάντια σε μια συμμαχία Δημοκρατικών, δισεκατομμυριούχων και διασημοτήτων που εμπλέκονται σε εμπόριο παιδιών. Το FBI έχει χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο κίνημα ως πιθανή τρομοκρατική απειλή.
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...