Οι «δημοσκοπήσεις» του δρόμου ενθαρρύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

ΣΥΡΙΖΑ: Αισιοδοξία στην Κουμουνδούρου προκαλούν τα μηνύματα που λαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας από τους πολίτες κατά τη διάρκεια των περιοδειών που πραγματοποιεί, γεγονός που αν μη τι άλλο ενθαρρύνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτιμάει πως οι εκλογές είναι πολύ πιο κοντά από όσο η κυβέρνηση λέει ότι είναι.

Οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος συνεχίζουν να καταγράφουν σαφή υπεροχή της κυβέρνησης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και αν σχεδόν σε όλες καταγράφεται -έστω και λίγο- η μείωση της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου. Την ίδια, όμως, στιγμή, καταγράφεται σαφέστατη φθορά της κυβέρνησης σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες των ερευνών. Και αυτή η διαπίστωση δεν είναι καινούργια.

Στην Κουμουνδούρου έχουν κατά καιρούς αφήσει αιχμές για τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ενώ ορισμένες εξ αυτών τις έχουν αμφισβητήσει ανοιχτά. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν τις λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους και πως δεν προκαλεί προβληματισμό η στασιμότητα που παρουσιάζει το κόμμα τους στα ποσοστά αυτά.

Υπάρχει, όμως, μία άλλη «δημοσκόπηση» η οποία και προκαλεί απόλυτη ικανοποίηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αναφερόμαστε στα μηνύματα που λαμβάνουν ο Αλέξης Τσίπρας -κατά κύριο λόγο- και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις περιοδείες που πραγματοποιούν ανά την επικράτεια.

Και μάλιστα, όχι σε προστατευμένο περιβάλλον, δηλαδή σε κλειστές κομματικές εκδηλώσεις, αλλά σε περιοδείες στο κέντρο πόλεων και χωριών. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι το τελευταίο διάστημα, ο Αλέξης Τσίπρας, έχει επιλέξει να επισκέπτεται περιοχές στην περιφέρεια της χώρας που θεωρούνται «γαλάζιες». Το έκανε με την περιοδεία του στον κάμπο της Αργολίδας, αλλά και χθες, όπου βρέθηκε στη Μεσσηνία.

Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να συναντηθεί και με πολίτες οι οποίοι δεν έχουν ψηφίσει ποτέ το κόμμα του, όμως σήμερα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Οι στενοί του συνεργάτες υπογραμμίζουν ότι η ακρίβεια έχει τσακίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αυτό είναι που μεταφέρουν στον αρχηγό τους οι πολίτες με τους οποίους έρχεται σε επαφή. Και αυτό το μείζον πρόβλημα, συμπληρώνουν, δεν κάνει διακρίσεις σε αριστερούς ή δεξιούς.

Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν, πλέον, ότι η επιλογή των πρόωρων εκλογών βρίσκεται πάντα πάνω στο τραπέζι του Μαξίμου, στην Κουμουνδούρου αισιοδοξούν ότι θα μπορέσουν για πολλοστή φορά να ανατρέψουν τις δημοσκοπήσεις και να είναι εκείνοι το πρώτο κόμμα στις κάλπες, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη συγκρότηση μίας προοδευτικής κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Θα αναλάβουμε πάλι τη βαριά ευθύνη, αφού θα δραπετεύσει ο Πρωθυπουργός της δικαιολογίας

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...